sunnuntai 19. lokakuuta 2014

sovella oppimaasi

..niin se jää mieleen.

Tällä teemalla lähdettiin eilen Kotkassa radoille. Jälleen löytyi parikin kohtaa, joissa pääsin harjoittelemaan käsi matalana kääntämistä. :)

Eka aksarata näytti ja tuntui jokseenkin vaikealta. Erityisesti neljä ekaa estettä ja keinun ja putken jälkeen olleet kaksi hyppyä tuntuivat aika katastrofaalisen hankalilta. Vaikka kuinka moni koira lipsahti hypyltä 4 edessä häämöttäneeseen hämyputkeen. Ensin suunnitelmana oli selvitä neloselta ilman valssia, mutta jaa-a.. en tiedä olisiko onnistunut. Noki selvästi valmistautuu etenemään putkeen, mutta kilttinä poikana mukautuu siihen, että kerron valssilla radan jatkuvan muualle. Pitkäksihän se loikka menee, mutta ei vaan minun töppöjaloillani saanut nakutettua valsseja nopeammin.

Keinun jälkeen edessä on jälleen hämäysputki, jonne sujahti myös useita koiria. Suunnitelma oli pitää käsi matalana putken jälkeen olleella hypyllä ja toivoa, että oma liike suuntautuu oikealle linjalle. Lopputulemana putki vetää Nokia juuri sopivasti ja matalana pysynyt käsi pitää hallussa juuri sopivasti, joten Noki kaartaa kuin ajatukseni lukien hypyn taakse. :)

Tällä radalla käytin matalana pysyvää kättä myös ennen keppejä. Aikaisemmin olisin huitaissut Nokin hypystä yli - ja usein tälläiset rimat ovat myös rytisseet alas. Kotkan kisoissa ainoakaan käännösrima ei pudonnut. Huraa. :)


Hypärillä ajatus on (tyhmästi) tuplanollan teossa. Se vielä puuttuu SM-nollista, joten kyllähän se sitten jäi mieleen pyörimään, kun hypärirata oli kiva ja helpohkon näköinen etenevä tykitys. Päädyin vaihtamaan aloitusohjausta vasta rataantutustumisen jälkeen ja yllättäen se ei sitten tuntunut kovin hallitulta, kun lähdin pakkovalssaamaan ilman ohjauksen testaamista rataantutustumisessa. Selvittiin kuitenkin alusta ihan kohtalaisen kivasti (tosin peruutin typerästi pakkovalssin jälkeen Nokille ylimääräisiä metrejä kaarrokseen). Putken jälkeen olen auttamattoman myöhässä ja peitän kokonaan yhden hypyn, jolle Noki sitten ponnistaakin liki tasakäpälää, kun lopulta poistun hypyn edestä. Rima putoaa, ja ehdin seuraavan putken aikana päättää, että kepeillä tehdäänkin vitosen takia oikein kunnon vedätys. Noki nakuttaa kepit ihan ongelmitta, vaikka karkaan kauas sivulle. :) Jostain syystä - ehkä siksi, että polvi naksahti vähän kurjasti keppien jälkeen olleessa välistävedossa ja meinaan kompuroida - Noki hyppää seuraavan hypyn ihan nollakulmasta. Rima putoaa ja siivekekin kaatuu. Sitten olen vielä pitkän etenemisen jälkeen valssista myöhässä, joten Noki irtoaa melkein väärään putkeen, mutta jälleen kilttinä tulee ohjaukseen. :)Viimeisestä radasta ei ole videota. Sillä oltaisiin tehty ihan hyväkin nolla yhtä valahtanutta kaarrosta lukuunottamatta, mutta sitten Nokille tulee kova kiire perääni, kun vedätän taas kepeiltä irtoamisen avulla oikein huolella. Rima putoaa ja lopputulemana on vitonen. Mutta äärimmäisen tyytyväinen ole siihen, että matalan käden rimat pysyivät jälleen. Käytin myös viimeisellä radalla tiukahkossa käännöksessä maagista matalaa kättä ja hyvin toimi sielläkin. :)

Ei kommentteja: