sunnuntai 10. tammikuuta 2016

aksaa ja märkiä juttuja

Ollaan käyty treenaamassa erinäisiä pikkujuttuja pakkaspäivinä - eli käytännössä joka ikinen päivä tällä viikolla. Onneksi on lämmin halli ja sinne matkaa vain viitisen kilometriä. Koirien ulkoilutus on siis hoidettu pissatusten lisäksi oikeastaan puhtaasti sisätiloissa.

Noki on tehnyt sekalaisesti vähän kaikkea ja Pika on treenannut lähinnä A:ta, keppejä ja pakkovalssia. A:lle päädyin eilen lisäämään pumpin huipulle, että saisi vakioitua Pikalle paremman laukan huipun yli. Se töksäyttää etutassunsa liian nopeasti A:n alastulolle, jolloin viimeinen laukka jää ihan kontaktipinnan yläreunaan.  Nokin A sitä vastoin on mitä mainioin. Todettiin Iinan treeneissä, että Nokille ainakin treeniolosuhteissa sopii ihan ehdottomasti parhaiten se, että jos A:lta pitää kääntyä tiukasti takaisin tulosuuntaan, niin minä jään reilusti A:n ylösmenopuolelle ja Noki suorittaa A:n ihan itsekseen. Silloin se ensinnäkin kääntyy parhaiten ja toisekseen ehkä vähän yllättäen myöskin tekee esteen parhaiten loppuun asti.

Tällä videolla ensimmäistä kertaa melkein puoleen vuoteen ihan oikeasti juoksen. :) :) :)


Ensimmäisellä suorituksella en edes huomaa, että Pika tulee kesken keppien pois, mutta sen huomaan, että A:n alastulo on kerrassaan ilmava. ;) Toisella yrityksellä paljon nätimmät kepit ja A. Tämä video on kuvattu ennen pumppi-ideaa.


Alkuviikosta siirrytään lauman kanssa uuteen sijoituspaikkaan. Joku hetki asutaan Puotilassa ja odotellaan, että kodista tulee taas asumiskuntoinen. Aika tiukalla aikataululla asiat etenevät, sillä tiistaina koko kämppä pitäisi olla paketissa ja tällä hetkellä sunnuntaina täällä on kaikki vielä täysin pakkaamatta..

Lattiapohdinta käy kuumana, tapetit pitäisi etsiä, matto katsoa, miettiä keittiön kaappeja ja kaikkea sen sellaista pientä. Melkoiselta tuurilta tuntuu, että kun perjantaina vihdoin sain yhteyden vakuutusyhtiöön, niin neljä tuntia ensimmäisen puhelun jälkeen olin jo allekirjoittanut sijaisasunnon vuokrasopimuksen. Ja koirat saavat tulla mukaan. Helpompaa kuin olisin ikinä uskonut. Mitään hajua ei varsinaisen remontin kestosta ole, mutta eiköhän tuokin selviä aikanaan. Lattiat räjäytetään auki, pohja kuivataan, tilalle rakennetaan uusi ja sitä rataa.

Ei kommentteja: