maanantai 4. tammikuuta 2016

treenaamassa

Mustavalkoiset kokivat aamulla isomman luokan kriisin, kun ulkona oli melkein 10 astetta pakkasta. Vaikka Pika ja Noki olivat Pomppiensa suojissa ja Kola ilman takkia, alkoivat mustavalkoisten hipsuvarpaat jäätyä ensin. Noki kulki korvat luimussa ja selkä köyryssä ja vihasi lenkkeilyä. Pika ei vihannut, mutta senkin käynti meni epärytmiseksi pompahteluksi. Kola alkoi jäätyä vasta kotiovelle tultaessa. ..ja lenkin pituushan oli ehkä kilometri, maksimissaan. ;)

Niinpä mentiin hoitamaan päivän aktivaatio-osuus hallin lämpöön.

Pikan kanssa treenattiin uutta ajatusta A:n osalta. Tarkoitus on, että alan katsoa kontaktin alastulokohtaa, enkä Pikaa. Pikahan tuijottelee minua ihan liikaakin A:lla, jolloin sen laukka saattaa kutistua ihmeelliseksi töpöksi ja osuma jää liian ylös tai pahimmillaan jää kokonaan osumatta. Nyt saatiinkin yhtä suoritusta lukuunottamatta kaikki osumia. ..mutta, ettei olisi liian simppeliä tämä elämä, niin enhän minä ehtinyt sitten yhtään keskittyä siihen, kuinka monella laukalla Pika A:n suorittaa. Ja Pikahan otti tästä riemun irti. Ensimmäisen kerran kahden askelen alastulo meni pieleen, kun sillä tuli kiire perääni, joten alastulolle tuli räpellystä jaloilla + laukka. Ja sen jälkeen Pika tarjosi useampaan kertaankin huipun yli liiiiiitämistä, jolloin se kyllä osui kontaktille (jota tuijotin niin tarkasti, etten muuta huomannut), kunnes ei sitten enää osunut. Oma reaktioni yliloikkaan oli "ohhoh.." Ja sen jälkeen Pika tekikin ihan hirmu hienon osuman. Täytyy ruveta puuttumaan noihin yhden laukan alastuloihin, koska Pikalla ei ole mitään syytä olla liitämättä alastuloa näköjään yhdellä laukalla. Ja täytyy ehdottomasti oppia näkemään/tuntemaan aivojen ydinjatkeella/aistimaan alastulon tuijotuksesta huolimatta se, kuinka monella laukalla Pika alastulon suorittaa.

Nokin kanssa testattiin Turun Nextarilla ollutta asiaa. Koira ei lähde putkeen, vaan tulee hypyn takaakiertoon, jos käsi pysyy matalana. Se ei mene putkeen edes silloin, jos putken ja siivekkeen välillä matkaa on alle metri. Olihan se testattava. Ja totta se vaan on. Noki ei tehnyt ainoaakaan virhettä, vaikka putki oli aivan sen kuonon edessä. Hauskaa! :)


Ei kommentteja: