tiistai 2. helmikuuta 2016

jos sä vaikka..

Remontti, tuo ihana ennakoimattomuuden villi virta!

Eihän sitä osaa edes arvata, että kun vesivahingon lainehtiessa pitkin olohuonetta kuivausjamppa toteaa, että "sulla on arvokas lattia", niin se tarkoittaa sitä ihan kirjaimellisesti. Joo, parketti, wau. Sittemmin selviää, että se on nimeltään mosaiikkiparketti. Huh, wau. Mutta kun sitten lopulta selviää, että mosaiikkiparketti ei olekaan tammea, vaan pyökkiä, ja että sitä saa vain Puolasta yli kuukauden toimitusajalla, niin silloin se viimein valkenee. Remonttityyppi sanoo, että neliöhinta on 70e. Vakuutusyhtiö puolestaan vetää pitkään henkeä ja pyytää odottamaan hetken, jotta luurin toinen pää saa mahdollisuuden neuvotella asiasta kollegan kanssa. Lopulta minua ohjeistetaan soittamaan vakuutusyhtiön luottomosaiikkiparkettiyhteistyökumppanille. Josko sieltä löydettäisiin tiililadonnalla (kaikkea sitä oppii!) tehtyä mosaiikkipyökkiä vähän siedettävämpään hintaan.

Saan lopulta puhelimen päähän tämän luottoparkettimiehen. "Jooo, kyllähän sitä meiltä saa!" Hämmästyn. No jopas sattui, kun oma luotettava (lue kirjainten välissä piileskelevä sarkasmi) remonttimieheni sanoi, ettei sitä saa mistään päin eteläistä Suomea. "..tai siis tilaustuotehan se on, mutta kyllä me voidaan sitä Puolasta tilata. Toimitusaika on kahdesta kuuteen viikkoon." Hintaa udellessa odotan suurella jännityksellä, kuinka vahvasti oma remonttifirmani on ajatellut minua mahdollisesti vedättää. "Siinä se pyörii kahdensadanviidenkymmenen euron tietämissä.." Suu loksahtaa henkisesti auki. "..siis töineen." Lopulta selviää, että ilman töitä neliöhinta on 72 euroa.

Soitan takaisin vakuutusyhtiöön. Puhelimen toinen pää ei suostu sanomaan juuta eikä jaata, kun kerron, ettei edes heidän luottoparkettimiehensä pysty auttamaan alle seitsemän kympin. Lupaavat palata asiaan sähköpostilla. Jään odottamaan. Ja odotus jakuu edelleen.

Keittiötä en suostunut itse mittaamaan, vaikka remonttimies niin ohjeisti tekemään. Taidan olla vähän laiska ja hankala, kun kerta toisensa perään kieltäydyn joko maksamasta omasta pussistani remppafirmalle rahaa tai tekemästä ilmaiseksi remonttimiehen työtehtäviä. En suosittele itseäni asiakkaaksi mukavuudenhaluisille remonttifirmoille!

Ei kommentteja: