lauantai 23. heinäkuuta 2016

KOVAAKOVAAKOVAA

Nokin rc-projekti jatkuu. :) Ollaan käyty muutamia kertoja juoksemassa ihan tasaisella olevaa lankkua ja näyttäisi siltä, että suoritusvarmuus on todella hyvä, ellen minä sekoile pallon heiton kanssa. Siis jos heitto ei lähde kohti taivaita tai ihan vinoon (niin kuin se välillä lähtee), niin Noki kyllä osuu ja erottelee jalat superkauniisti. Videolla on yksi sösselström-heitto, jonka takia Noki osuu vain yhdellä jalalla. Muut ovat jackpotteja.

Vähän sokkona tässä seilataan uutta oppimassa, vaikka olenkin Trkmanin dvd:n katsonut useampaan kertaan, joten eilen yöllä istuin miettimässä vaihtoehtoja etenemisen suhteen. Selasin nettiä tuntikaupalla ja yritin muodostaa omaa käsitystäni ja mielipidettäni opettamisen suuntaviivoista. Nyt hatara käsitys on muodostettu ja päädyin vaihtamaan puisen lankun oikeaan puomin ylösmenoon ja nostamaan sitä 25cm ylöspäin. Muuten ei näyttäisi olevan ongelmaa paitsi että en ihan vielä osannut kertoa Nokille, että tarkoitus olisi juosta sitä pitkin eikä sen ohi. :D Ne kerrat, kun sain Nokin juoksemaan lankulla, olivat ihan nättejä, eikä mitään törkyloikkia tullut vaan liike on kiihdyttävää ja eteen- ei ylöspäin suuntautuvaa. Ei-osumat johtuivat lähinnä siitä syystä, etten päässyt vielä yhtään panostamaan ajatusta siihen, mistä kohdasta Nokin on helpointa tehdä hyvä osuma, koska kaikki keskittyminen meni Nokin lankulle saamiseen. Näyttäisi siltä, että ehkä mahdollisesti paras tapa auttaa Nokia pysymään lankulla on laittaa siivekkeet lankun loppupäähän. Oltiin kuitenkin tehty jo niin monta toistoa, että testailua joudutaan jatkamaan ensi kerralla. Luulisin, että tämä ei ole mikään isomman luokan hankaluus, vaan Noki kyllä ymmärtää ihan pian, että tarkoitus on juosta lankulla eikä sen vieressä. :)

Noki muuten tajusi, että se voi vaatia vinkupallon palkaksi. Yritin vaihtaa maailman ällöttävimmäksi hiekkalimapalleroksi muuttuneen vinkupallon tavispalloon. Noki kyllä lönkytteli pallon perään, mutta ei vaivautunut edes ottamaan sitä suuhunsa. Palkkaneuvottelut olivat lyhyet ja ytimekkään: seuraava suoritus tehtiin vinkupallon voimalla. ;)


Ei kommentteja: