lauantai 16. heinäkuuta 2016

Sopeutumisen mestari

Pika kävi eilen tapaamassa pikkuveljeään Porvoossa. Tapaaminen meni juuri niin kuin sen piti mennä. Pika suhtautui 11,5 viikkoa vanhaan pentuun ystävällisen rauhallisesti ja antoi pennun tutustua omaan tahtiinsa eikä missään vaiheessa aloittanut sähläämistä tai ollut tunkeileva. Vieraat ihmiset Pika tervehti kuin olisi tuntenut heidät aina.

Tänään Pika pääsi yksin mukaan, kun mentiin Terhin luo kylään. Paikalla oli Pikalle suhteellisen vieraat koirat, parivuotias napero, naapurin isompi lapsi, tramboliini, menoa, meteliä.. ..ja Pikan häntä pyöri kopterina miltei tauotta. Pikasta oli ihan parasta, että se sai huomiota ja ihan yhtä parasta oli, kun sai häntä kopterina pyörien kierrellä itsekseen ympäri vierasta pihaa. Kaikki oli niin parasta! Ja se vasta olikin parasta, kun kukaan ei juossut hakemaan heitettyä palloa Pikan nenän edestä. Pika sai haettua kaikki heitetyt pallot! Pika sai jopa leikkimään koiran, joka ei yleensä oman lauman ulkopuolisten koirien kanssa leiki. Mitä ilmeisimmin se on niin vilpittömän ystävällinen ja harmiton, ettei sen hyväntuulista puuhailua voinut vastustaa.

Pika sopeutuu. Se on missä tahansa kuin kotonaan. Maailma on mahtava paikka, täynnä kaikkia kivoja mahdollisuuksia. Aina on mahdollista, että juuri tuo ihminen antaa ruokaa tai kaivaa jostain pallon heitettäväksi. Aina on mahdollista, että juuri tuon nurkan takaa löytyy jotakin mahtavaa syötävää maasta tai joku muu hieno yllätys ! Mistä sen tietää! Kannattaa valmistautua häntä pyörien, koska se ON mahdollista!

----

Olen aina sanonut, että varautunut luonne vesikoiralla ei voi mitenkään olla kiva juttu eikä KUKAAN voi toivoa koiralleen varautunutta luonnetta, koska kuka voisi haluta koiran, joka varautuu johonkin ikävään jatkuvasti? Välinpitämätön luonne on ihan kiva juttu, koska sellainen koira ei välitä.

Mutta muutan mielipidettäni ihan hieman. Pika on ihmisten suhteen varautunut: Pika varautuu siihen, että kaikki ihmiset ovat tosi mahtavia ja erittäin mahdollisesti kantavat mukanaan leluja tai ruokaa.

Sellainen varatuneisuus on ihan kiva juttu.

Ei kommentteja: