torstai 7. heinäkuuta 2016

menemenekepkepkepkep!

Viime viikolla aloitettiin Pikan kanssa projekti "JEE KEPIT!" Tähän asti kepit eivät ole olleet Pikalle missään määrin lempieste, eivätkä ne sellaisenaan ole vetäneet luokseen, vaan kepeille pitää ohjata ja katsoa, että herra Laiskamato viitsii ne ihan oikeasti tehdä kunnolla alusta loppuun asti. Niinpä ollaan nyt neljänä tai viitenä päivänä käyty tekemässä keppejä namimaatin kanssa. Ensin tehtiin vaan yksittäisenä esteenä, sitten lisäsin vähän häiriöputkia sisäänmenoon ja nyt tehdään jo kauuuukaa lähetettynä. Tänään Pika irtosi yksin 90 asteen kulmassa keppien sisäänmenoon nähden olevan suoran putken ja hakeutui sitten kepeille ja nakutti ne ihan fiiliksissä loppuun. Kaikki tämä ihan ilman minun liikkeeni tukea. Se jopa karkasi lopulta kepeille ja sai siitäkin palkan, koska tuota tässä vähän niin kuin tavoitellaan: kepit on vaan niin sairaaaaaaan kiva este!

Tottahan se on, että namimaatti on ihan hifistelyä ja kermaperseilyä, mutta ihan sama. Ei tälläinen treenaaminen onnistuisi yksin oikein millään muulla järkevällä tavalla. Namimaatin avulla ei koskaan joudu kieltämään Pikaa, jos se tekee väärin, en joudu estämään etupalkalle karkaamista, jne. Riittää, etten paina namimaattia pudottamaan namia, jos Pika tekee virheen. Ja apupalkkaajan kanssakin siinä olisi se haaste, että apupalkkaaja joutuu joko syöksymään etupalkalle estämään namin saamisen tai sitten tulee vahvistaneeksi koiralle, että etupalkka on paikalla vain silloin, kun siellä seisoo ihminen. Nyt voin vähitellen siirtää namimaatin helposti näkymättömiin. Ihmistä sen sijaan on kauhean vaikea piilottaa. ;)

Seuraavaksi täytynee ryhtyä lisäämään rataa keppien jälkeen tehtäväksi ennen kuin saa juosta namimaatille. Ennen keppejä olevat esteet sujuvat jo varsin mallikelpoisesti. Ja sama JEE! -efekti pitänee lisätä namimaatin avulla myös puomille ja kontakti-putki -erottelussa putkelle, koska nythän Pikaa ei putkeen saa millään kisatilanteessa, jos on erottelu. :D

Onpas mukavaa, että nyt on aikaa hioa esteosaamista - ja keinot sen hiomiseen. :)

Ei kommentteja: