keskiviikko 24. lokakuuta 2012

hyp ja pomp

Eipä ole tullut mieleen - tai ollut ajankohtaistakaan - tätä ennen ryhtyä tekemään hyppäämishäiriötreeniä oikein urakalla. Maanantaina tuli todistetuksi, että Noki Tiitiäinen saa pidettyä riman ylhäällä, jos vain päättää tehdä niin. Ja tokihan se edesauttoi, että pudonneesta rimasta tuli "PASKA" ja ei palloa, pysyneestä rimasta "HIEEEEENO" ja pallo.

Kurvattiin tänään Ojankoon testailemaan Tiitiäisen häiriönsietokyvyn rajoja. Ensin tehtiin pelkkää yhtä hyppyä. Aluksi hyvin pienikin häiriö sai riman putoamaan. Pieni niiaus, vähän käsien heilautusta. Rima putosi. Useita kertoja. Joka kerta Tiitiäinen jäi karjumaan turhautuneena, kun sanoin vain tylyn "HÖH" ja käskin uudelleen lähtöpaikalle. Helpotin häiriötä sen verran, että saatiin onnistuminen. Pallo lensi ja kehuja sateli. Ja kuinka ollakaan, rima alkoi pysyä välittömästi huomattavasti paremmin. Hetkittäin uudet ja yllättävät häiriöt saivat riman putoamaan, mutta lopulta päästiin siihen pisteeseen asti, että ihan rehellisesti meinasin siinä häiriötä aiheuttaessani mennä turvalleen lähetettyäni Nokin hypylle - ja rima pysyi ylhäällä vahvasta horjahtamisestani huolimatta! Pystyin töksäyttämään oman liikkeeni kuin seinään. Pystyin kyykistymään. Pystyin heiluttamaan käsiä. Pystyin peruuttamaan hypyn aikana täysin yllättäviin suuntiin. Pystyin jäämään Nokin "tielle" hypyn alastulopaikan välittömään läheisyyteen. Rima pysyi. JES.

Nokille taisi tulla aika selväksi, että hyppy hypätään, jos halutaan palkka - tapahtui ympärillä ihan mitä tahansa. 8) Täytyy ottaa tälläistä häiriötreeniä seuraavissa omatoimitreeneissä uudestaan. Oli itselle todella palkitsevaa huomata, että Noki hahmottaa palkkaamisen yhteyden riman pysymiseen ihan muutamilla toistoilla. :)

Kolan kanssa naksuttelin ihan vaan hyppäämisestä. Sainpa sen kerran jopa tulemaan rimasta ali ja näin ollen osoittamaan, mistä palkkaa ei todellakaan tule. Kyykistyin hypyn taakse kutsumaan Kolan hypystä yli. Ja kuinka ollakaan, kun Kola näki minut riman ali, se ei viitsinyt hypätä, vaan syöksyi riman ali luokseni. "OHHOH!" ja ei palkkaa. Toisella yrityksellä rontti vaivautui kuin vaivautuikin ponnahtamaan riman yli. :)

Ei kommentteja: