tiistai 24. kesäkuuta 2014

Eilen Elinalla, tänään A:ta juoksemassa

Eilen käytiin mustavalkoisten kanssa Elinalla Turussa.

Eiliseltä seuraavia huomioita:

Nokin treeni
1) KATSO sitä perhanan rakkia, kun se hyppää. Älä huitaise ja lähde karkuun. Rimat putoilevat, kun Nokilla tulee kiire perääni.
2) Ohjaa jalalla, älä kädellä. "Kumpi käsi ohjaa tämän hypyn?" -kysymyksen oikea vastaus on "Ei kumpikaan vaan jalka."
3) Noki hakee kepit ihan todella hyvin vaikeissakin paikoissa. :)

Pikan treeni
1) Älä oleta. Pika ei ole Noki, joten sillä ei ole vielä Nokin kokemuspohjaa radan etenemisen osalta. Ohjaa, hittovie! Katso koiraa valsseissa äläkä päästä valumaan selän taakse.
2) Keppien opetukseen mukaan törkkäisyt! Eilen sujui ihan hiton hienosti, kun tehtiin pari toistoa, joissa olin kutsumassa Pikaa hypyn ja renkaan antaman vauhdin jälkeen keppien ekassa välissä ja palkkasin ennen keppien ekaan väliin saapumista. Jarrun jälkeen sitten vain koiralle tilaa tehdä kepit. Alkoi nopeasti sujua tosi näppärästi! Lisää tälläistä treeniä, niin pentu pentunen oppii kokoamaan itsekin itseään kepeille kovaa tultaessa.
3) Voihan puomi! Jostain ihmeen syystä Pika köpötteli jälleen puomin. Arrrrg. Pisti kyllä heti juoksuksi, kun juoksutin läpi. Jatkossa läpijuoksutuksissa avuksi länki, niin ei pääse tekemään puomin viimeistä laukkaa pomppuna! (Tämän päivän juoksuA-treeneissä testasin puomin tekemistä neljä kertaa. Joka halvatun kerralla juoksi ja joka halvatun kerralla juoksi myös ihan itse puomin loppuun asti vaikka minä jäin todella reilusti selän taakse, ja katsoi eteensä, kun oli etupalkkaaja, kuten A-treenissä. Lisää tätä treeniä.) 
4) Seinää kohti oleva pituus treenin alle. Se oli Pikalle ihan uusi juttu.

---------

Tänään tehtiin 5 A:n juoksutusta. Ensimmäistä kertaa käytettiin eri merkkistä A:ta. Tähän asti on tehty Vuokkosilla ja Ojangon ulkokentillä juoksutusta ja treeniA on ollut kummassakin paikassa saman merkkinen. Huomasi selkeästi, että A oli Pikan mielestä jotenkin outo ja itsekin huomasi, että tuo nyt käytössä ollut A ei joustanut yhtään Pikan jalkojen alla. Pika tuli eri näköisesti esteen yli ja kertaalleen se osui boksiin vain yhdellä jalalla. A:n ylitys näytti lievästi haparoivalta, en osaa sitä sen tarkemmin kuvailla. Hyvin Pika kuitenkin osui boksiin ja viimeisellä suorituksella tehtiin jo kepit-putki-hyppy-A-hyppy -pätkä. :)

Täytyy siis vähitellen alkaa ottaa myös erilaisia A-esteitä treenin alle.


Ei kommentteja: