torstai 17. elokuuta 2017

Papun puomi

Papun kanssa käytiin tekemässä iltamyöhäisen viileydessä kontaktitreeniä. Tea seisoi maahan lasketun puomin lankun päässä muutaman metrin päässä ja minä lähetin Papun U-putken kautta lankulle. Pari onnistumista taidettiin saada tällä asetelmalla, mutta selvästi lyhyt lankku, U-putken antama vauhti ja päivän aikana kertynyt pörinäenergian aika holtiton purkautuminen saivat Papun juoksemaan useampaan kertaan tukka hulmuten läpi suoraan etupalkkalelulle Tean luo. :D Jätettiin ensin U-putken hurmos pois ja päästiin palkkaamaan onnistumisia. Putken vauhdin palauttaminen sai taas pörinän päälle.. :D Kun minä pudotin kaiken kiihdyttävän pois omasta toiminnastani, Papun tekemiseen tuli enemmän ajatusta mukaan. Vauhti putosi myös, mutta siitä en ole huolissani.

Ensi kerralla tehdään kahdella peräkkäisellä lankulla, U-putkella ja etulelupalkalla. Ensi kerralla on myös tarkoitus yrittää pitää oma oleminen taas aika matalalla energiatasolla, koska Papulla energiaa kyllä riittää ihan omiksi tarpeiksi. :D Papulla on kyllä jo hieno ajatus siitä, mitä puomilla on tarkoitus tehdä. Se vaan ei oikein millään malttaisi. Se ensin pinkoo läpi.. ...ja palaa sitten puomille ja tekee hienon 2o2o:n, kun ei saakaan pinkomisesta palkkaa revittäväksi. Onneksi ei ole mikään kiire. Tehdään rauhassa tätä, kunnes homma sujuu kovemmillakin kierroksilla. Tavoitteena on rakentaa Papulle kiihko päästä puomin päähän, pysähtyä, ja palkaksi päästä jatkamaan rataa. :)

Iinan treeneissä Papu pääsi taas tekemään. Jotenkin ihan hämmästyttävää, miten paljon se jo osaa. Itsellä on vilpittömästi fiilis, että ei olla tehty juuri mitään. Ojangossa olen käynyt ulkokentillä joitakin kertoja kesän aikana tekemässä esteen tarjoamista ja hypylle irtoamista. Mökillä treenattiin joitakin kertoja. Ojangon hallissa on tehty vauhtiympyrää muistaakseni pari kertaa. Tämän lisäksi on alkukesästä ja nyt elokuussa käyty I-HAHin penturyhmässä, ja Iinan treeneissä muistaakseni kolme kertaa. "Rataa" en ole Papua varten rakentanut kertaakaan, vaan kaikki omatoimitreeni on tehty 1-3 esteellä. Myös seuran pentutreeneissä kaikki tehdään yksittäisellä esteellä tai juostaan eteen irtoamista 3-4 peräkkäin olevilla hypyillä.

..ja silti se osaa sen, mitä videolla osaa! Ihan oikeaa agilityä! Suloisinta on, miten raivolla se jää tekemään "loppusuoraa" edeltävää hyppyä, kun minä jo lähden kohti maalia. Juuri tuollaista esteelle tekemään jäämistä on kyllä treenattukin. Mutta vain yhdellä esteellä, ei koskaan osana kokonaisuutta.

Ehkä tuossa on kyse siitä, että Papu on oppinut hakeutumaan esteelle ja pitämään esteen lukittuna. Ja noihin taitoihin taitaa perustua aika paljon agilityssä. :)

Ei kommentteja: