tiistai 2. tammikuuta 2018

possupapu

Papu on jo 1v1,5kk vanha. Aika huristelee eteenpäin melkoista kyytiä. Ja kun ikää tulee lisää, neiti PossuPapu on tullut siihen tulokseen, että tässähän voi ihan itse päättää joistakin jutuista! Ai mistäkö jutuista? No, lelun palautus treeneissä ei enää olekaan Papusta ollenkaan järjellistä touhua. Miksi palauttaa lelu, kun voi myös olla palauttamatta?! Siinä oltiin perimmäisten kysymysten ääressä muutamienkin treenien ajan. Yritin saada Papun ymmärtämään, että tekeminen jatkuu, kun lelu palautuu minulle. Ja saa naminkin palkaksi, jos vaan. Mutta höpsistä pönttöön! Sehän oli ihan parasta, kun sai jekuttaa minua uudestaan ja uudestaan. Papu oikein loisti! Se pinkoi ympärilläni ja vähän väliä heittäytyi kovasta vauhdista kyljen kautta ympäri ja jatkoi juoksemista. Se on tuossa tempussa todella taitava. Luulisi, että olisi hankalaa juoksuvauhdista kierähtää kyljen kautta ympäri, mutta ei se ole, kun tarpeeksi harjoittelee.

Tänään sitten totesin, että eiköhän tämä peli ollut nyt tässä. Kun kerran hyvällä ei hommaan saatu rajoja, niin sitten mennään rankaisun kautta. Ryhdyin ärisemään ja kävelemään kohti, kun Papu juoksi karkuun. Ja kun se pysähtyi tai tuli kohti, kehuin. Pari minuuttia mentiin sitten murinarallia ympäri hallia, mutta yllättävänkin nopeasti Papu tajusi, että peli oli pelattu. Sen jälkeen pallo palasi hämmästyttävän kiltisti takaisin minulle. Senkin ketku, kunhan testasi rajoja, että kuinka pitkälle minua voi vedättää.

Tällä hetkellä työn alla ovat edelleen keinu ja kepit. Keinu on edennyt hienosti! Jopa siinä määrin hienosti, että vähän hirvittää. Papu menee keinun päähän sellaisella vauhdilla ja sellaisella holtittomuudella, että tekeminen näyttää vähän riskialttiilta. Se pysähtyy kyllä nätisti ja vapautuu vasta luvan saatuaan, että sikäli ollaan kyllä hyvällä tiellä. Tällä hetkellä tehdään madallettavan keinun alinta korkeutta, eikä olla tehty vielä keinua sen kummemmin osana "rataa", mutta lähestymiseen olen ottanut yhden hypyn. Kepeissä ollaan nyt tekemässä kahta porttia 2x2 -menetelmällä. Umpikulma on paljon vaikeampi, mutta eiköhän tämäkin tästä vähitellen esteosaamiseksi kehity. :)

Loppiaisena mennään Tampereelle treenaamaan Marko Mäkelän koulutukseen Papun siskojen kanssa. Tosi hauskaa päästä näkemään Zedi, Kreppi ja Bit sekä omistajansa pitkästä aikaa. :)

Ei kommentteja: