maanantai 12. heinäkuuta 2010

vapauksia (viikko 3)

Alkavalla viikolla Kola pääsee pitkästä aikaa ulkoilemaan taas vapaana. :) Tosin oman lauman ulkopuoliset koirat ovat edelleen kiellettyä seuraa.. Noki sitä vastoin saa tällä viikolla tapailla vapaasti muitakin koiria, joten eiköhän sitä seuraa Nokille löydy.

Vapaana ollessa Kolalta vaaditaan ehdotonta luoksetulokäskyn noudattamista. Jos se ei sitä noudata, teen laumastahäädön. Eiköhän niitäkin tilanteita eteen tule ja jos ei tule, niin tehdään turvallisesti sellainen tilanne, että Kolalla on kiusaus olla noudattamatta käskyjäni. (Aion röyhkeästi hyödyntää Main ja Miskan osaavaa apua ja uskon sellaista saavani! ;) Tänään koulutustuokiossa Kola siis totteli kuin ihmisen mieli luoksetulokäskyä eikä häätöä siellä ollut minkään valtakunnan mahdollisuutta toteuttaa. Kola totteli jopa Matin luoksetulokäskyä, vaikka lähtökohta tälle kokeilulle oli Matin paljon kertova kysymys: "Ai niin millä sanalla sen saa luokse?" ;D Joo-o, kuten sanottua: koirat ovat minun harrastukseni. (Ja vielä rehellisemmin: kylläpä teki tiukkaa antaa hihna välillä Matille, että Mattikin pääsi ohjaamaan, kieltämään ja kehumaan Kolaa. Oli sellainen kolmevuotiaan tunne, että MINÄITTE!)

Toinen uusi asia on kolinapurkki. Kolinapurkin ääni on Kolalle huomattavasti vahvempi rankaisu kuin hihnasta nyppääminen. Purkki on aikoinaan ollut Kolalla käytössä, joten sikäli uskon, ettei purkin voima kuitenkaan ole liian vahva - vaikka Räyhiksen Anu-emännän purkki onkin Kolan scary-listan TOP 1. Ja toivottavasti purkista päästäisiin myös eroon, sillä purkin käyttöhän etenee: kielto - kielto+purkki - kielto+purkki+heitto. Joten jos ja kun purkki on Kolalle kova pala, niin todennäköisesti se yhdistää hyvinkin pian, että pelkkä kielto tietää purkin räminää, jos kieltoa ei kuuntele. Kola ei siis saa tuijotella ohi kulkevia koiria/ihmisiä eikä varsinkaan osoittaa eleillä, että "vähänkö meikä on teikään verrattuna äijjä". Kiellettyä on myös vahtihaukun jatkaminen ja kaikki muukin epämääräinen sikailu.

Kolmas uusi asia on se, että huomioimattomuutta lähdetään purkamaan. Kola saa kerran päivässä sekä minulta että Matilta henkilökohtaista rapsutteluhuomiota meidän valitsemallamme hetkellä.

1 kommentti:

Katja kirjoitti...

Me ollaan vapaaehtoisia Nokin seuraneideiksi..;) Tiistaina tai torstaina tullaan, jos teille sopii.. Siis illasta.. (klo 16 ->) :)