torstai 4. huhtikuuta 2013

erilaiset mutta samanlaiset

Tänään päästiin kummankin ison pojan kanssa Niinulaan treenaamaan. Tuli huomattua, että pojilla on tosi erilaiset heikkoudet ja vahvuudet.

Nokin vahvuudet
*lukee rataa
*irtoaa, taipuu, kääntyy, tekee lujaa
*estevarma -> Menee putkeen, kun käsketään putkeen - vaikka sitten sokeasta putkikulmasta.

Nokin heikkoudet
*lukee rataa -> Ei katso aina ohjausta eikä tule "käteen". Lähtee takaakiertoon ilman käskyä.
* irtoaa -> Ei edelleenkään tule siihen käteen, vaikka käskisi.

Kolan vahvuudet
*tekee täysillä
*irtoaa PUTKIIN
*tulee käteen helposti ilman kiskomista

Kolan heikkoudet
*tarvitsee minun rytmini saattamaan esteelle -> Ei tee mielellään hommia minusta poispäin. -> Kepeillä vaatii saattamisen loppuun asti. / Takanaleikkaukset vaikeita. / jne.
*ei osaa sokeaa putkikulmaa näköjään
*esteosaaminen muutenkin on epävarmaa
*ei taivu ja kaarrattaa

Oli ihan tosi outoa ohjata Kolaa kohdassa, joka on Nokin ehdottomasti suurin heikkous. Keppien jälkeen toisena olleella hypyllä Noki lähti JÄLLEEN takaakiertoon, vaikka en sinne mitenkään ohjannut. Niinpä takaraivoon on tatuoitunut se, että yliohjaan aivan järjettömän vahvasti, jotta saisin Nokin olemaan menemättä taakse. Kola puolestaan tulee ohjaukseen kyseisessä kohdassa ilman pienintäkään ongelmaa eikä se edes harkitse takaakiertoon lähtemistä. Ihan pakko tehdä asialle Nokin kanssa jotain. Palkata, palkata, palkata oikeaan ohjaukseen tulemisesta.

Kolaa oli outoa ohjata myös heti alkusuoran päässä olevalta putkelta, koska Noki tulee putkelta minun luokseni, eikä kaarrata koskaan. Kola kaarrattaa aivan järjettömän paljon. Se tulee minua kohti vain, jos menen hakemaan ja sanon tiukasti. Saman huomasi keppien jälkeen olevalla käännöksellä. Noki vain kääntyy. Kola kaarrattaa niin, että päätyi puomille monta kertaa.

Samaa pojissa on se, että ne molemmat tekevät hommia koko sydämestään. Ne jaksavat ja jaksavat ja kun kunto loppuu, niin sittenkin vielä voisi tehdä. Kola on suoralla edettäessä nopeampi ja Noki ottaa kyseisen aikahävikin takaisin tiukoissa kaarroksissa. Nähtäväksi jää, saadaanko kolmosissa jossain vaiheessa molemmille hyvä onnistunut rata samoissa kisoissa, että pääsisi vähän vertaamaan poikien etenemiä. ;)1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Ihana toi kola, kun ei anna sulle mitään anteeksi!! :) Vaatii ohjaukset ja tuen loppuun asti ja singahtaa sitten salamana jaloille tai "seuraavalle" esteelle, tee siinä sitten ennakoivaa ohjausta- sympatiat :)

Kiva katsoa noita teidän Niinun ratoja. Saan Nokin radoista vinkkejä Kikin koulutukseen, koska niillä on niin samat ominaisuudet. Olen yrittänyt kiinnittää paljon huomiota tuohon hypyn taaksemenoon, kiitos Niinun, eli selvä taaksetyöntö AINA, jos pitää mennä takaa ja jos ei työnnetä taa, niin ei saa mennä vaan tullaan tältä puolelta eli "käteen". Jos on antanut kauan mennä takaa ilman taaksetyöntöä ja palkannut siitä, niin sitten vaatiikin jo yliohjaamista että saa tälle puolen.

T. Virve (Kiki-vesiäisen emäntä)