keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

hUOMaA MuT

Kola tykkää rapsutteluista ja haluaa osallistua ihmisten toimintaan omalla kieroutuneella "vihaan huomiota mutta huomioi mut silti" -tavallaan.

Noki ei kaipaa rapsutteluita. Se haluaa kyllä maata samalla sohvalla, mutta ei se oikein tajua, miksi joskus hairahdan lääppimään. Noki haluaa huomiota silloin kun treenataan tai saa ruokaa tai mennään ulos, mutta kotona se ei ole mikään iholla roikkuja.

Pikachu.

Voihan Pikachu.

Pikachu tahtoo olla sylissä. Pikachu tahtoo nähdä. Pikachu tahtoo maistaa, haistaa, nähdä, kuulla, koskea! Pikachu tahtoo osallistua kahvin juomiseen, leivän syömiseen, siihen, kun Kolalle heitellään vinkuankkaa, netin selailuun... Ja jos huomiota ei heti saa, voi aloittaa yksittäisten "HAU Ò_ó" -karjahdusten sarjan.

Ja onhan tuo sen verran fiksu elukka, että on saanut minut koulutettua jo varsin näppärästi huomioimaan melkein joka käänteessä. Pikan nappaa ihan huomaamatta syliin. Tai jos sitä ei nappaa syliin, Pika ähertää itsensä Nokin ärinöistä huolimatta sohvalle ja joko käpertyy jalkoihin tai kiipeää selkänojalle olkapäälle istumaan.

Nyt kun asiaa oikein pysähtyy ajattelemaan, niin Pika nukkuu erillään minusta vain öisin ja joskus erittäin poikkeustapauksissa päivisin. Jos Kola blokkaa pääsyn sohvalle, Pika kiertelee ja kaartelee lähistöllä niin kauan, että jostain raosta pääsee luikahtamaan Kolan ohi. Pahimmassa hädässä Pika tassuttelee Kolan paikalle olohuoneen kulmaukseen ja nousee sohvaa vasten tuijottamaan spanielikatseella.

..ja siinähän tuo taas hetki sitten kökötti, olkapäällä kuin pieni orava.
Mitä täällä tapahtuu, huomaa mut, HALOO!
Tietokoneen näppiksellä päätä lepuuttaessa saa takuuvarmasti huomiota.

1 kommentti:

Katja kirjoitti...

Arpa tekee ihan tuota samaa, niissä on varmaan joku vika.. :) Se on kokoajan kiinni mussa, makaa sylissä tai seisoo reidellä tai tuijottaa sohvanselkänojalta olan yli, nuolee korvat siinä samassa yms yms.. Remun kanssa kilpaillaan huomiosta, mutta Remu ei ole iholla kiinni juurikaan. Pöhköt..