perjantai 26. huhtikuuta 2013

väärästä tavasta pois oppiminen

Ei ole tosiaankaan helppoa oppia pois huomiokäskyn liian myöhään antamisesta. Se tulee niin luonnostaan jo väärin, etten edes tajua. TOSIN eilen tajusin keppien jälkeen tulleissa ongelmissa, että joku halvatun juttu tässä oli, mikä Jaakon kurssilta pitäisi nyt muistaa ottaa käyttöön. Ehdotin Niinulle rytmittämisen käyttöä, koska en kerta kaikkiaan saanut päähäni, mitä Jaakko vannotti käyttämään.

Tänään mentiin takomaan uutta tapaa nuppiin - ja kenet enää yllättää, että homma sujui paljon helpommin, kun noudatti Jaakon ohjetta? Ei se ketään yllätä, luulisin. (Minut melkein yllätti, mutta en uskalla myöntää.)

Nokin huomio on ihan helppoa saada vaikeammissakin kohdissa, jos huomion vain pyytää ajoissa. YlläTYS. Vaikka äänet kuuluvat tuulesta johtuen aika kehnosti videolla, Nokin katseesta näkee, että se huomioi minut jo hypyn aikana. Eilisissä videoissa se on lukinnut putken väärän pään jo siinä vaiheessa, kun hypyn päällä tai sen jälkeen yritän muuttaa sen päätöstä.

Ymmärrän ja tiedostan ja käsitän, että agilityssä on sen tsiljardi asiaa huomioitavana, mutta miten ihmeessä kukaan kouluttaja ei ole koskaan aiemmin sanonut, että koiran huomion voi pyytää jo "etukäteen" eli kertoa ennen edellistä estettä, että "Seuraavan esteen jälkeen haluan huomiosi, koska jos et katso ohjaamistani, menee pieleen." ? Miksen ole sitä itse tajunnut? Sehän on suorastaan itsestäänselvää..

Ei kommentteja: