tiistai 23. huhtikuuta 2013

pikachu treenaa

Käytiin tänään taas tekemässä ehkä kymmenen minuutin treeni Pikachun kanssa. Kun vihdoin päästiin ulos, jaksaa lähteä tekemään tälläisiä lyhyitä vetoja. Malmille tunkkaisen likaiseen ympäristöön huonolle alustalle, huonoille esteille ja huonon varaussysteemin kautta ei millään jaksanut lähteä lyhyiden (tai oikeastaan pitempienkään) juttujen takia.

Ja nämä treenit alkavatkin jo näkyä Pikan osaamisessa. Se ei enää hakeudu lainkaan niin vahvasti jalkoihin räkyttämään, vaan putken jälkeen irtoaa sivusuunnassa siivekkeiden väliin. :)

Eilen tehtiin Pikan kanssa putken vauhdin ja linjauksen avulla sivuttaisen irtoamisen treeniä Jaakon radan innoittamana. Se toimi varsin erinomaisesti, kun ensin etupalkkasin pari kertaa.

Tänään tehtiin valssitreeniä ja persjättöjä. Testasin Jaakon "jähmety staattiseksi, jos koira ei noudata ohjausta. Anna sen keksiä itse, mitä pitää tehdä, sillä niin tapahtuu oppimista" -ohjetta. Pika reagoi valssissa tulevaan rytminmuutokseeni niin vahvasti, ettei hypännyt riman yli. Niinpä tökötin siinä paikallani käsi rimalle ohjaten lievässä kyykyssä ja odotin. Eikä tarvinnut paria sekuntia kauempaa odotella, kun Pika hypähti riman yli. Pääsin kehumaan ja palkkaamaan. :) Tehtiin vielä sama treeni etupalkalla, jolloin pääsin tekemään "turvallisesti" valssin, kun ei tarvinnut keskittyä siihen, meneekö Pika rimasta yli vai eikö mene.

Nokikin pääsi tekemään parit vauvakorkeudella olevat hypyt. Testasin, miten saan Nokin kääntymään takanaleikkauksella joko loivasti tai tiukasti takanaleukkauksen jyrkkyydestä riippuen. Se toimi loistavasti. Loivalla leikkauksella sain Nokin sivussa olevalle hypylle. Tiukalla leikkauksella sain Nokin olemaan menemättä sivussa olevalle hypylle. :) Kiltti piski.

Ei kommentteja: