lauantai 29. marraskuuta 2014

taas niin kivaa

Nokin kanssa kisattiin tänään ja kisataan huomenna. Kai ensimmäistä kertaa ikinä kisataan koko viikonloppu.

Kisaraporttia ennen kuitenkin ajatuksia siitä, mikä Nokin kanssa tällä hetkellä sujuu tai on muutoin positiivista.

1) Minulla on jotakuinkin täydellisen poikkeuksetta hyvä mieli aina, kun kisaan Nokin kanssa. Ja jos joku painaakin mieltä startatessa, se ei koskaan liity Nokiin. Minua ei myöskään jännitä Nokin kanssa kisaaminen.
2) Noki puhkuu kisaintoa. Se vetää hirmuiset intoraivarit, kun sen tuo kisapaikalle. Se karjuu lähdössä, hyppii ja reuhtoo hihnassa - mutta keskittyy silti radalla aina tekemiseen.
3) Kontaktit ovat taas tosi hyvässä kunnossa. A ja varsinkin puomi ovat nopeita ja Noki pysähtyy kuuliaisesti alastulolle ja vapautuu vasta käskystä. Kulta-Noki.
4) Kepit. Kepit. Kepit. Kepit. Ne on niin hienot. Olen yrittänyt provosoida kisoissa Nokia tekemään keppivirheen, jos alla on joku muu kuin nolla. Tänäänkin vedätin ihan todella pitkälle eteen ja vinoon, mutta siellä se nakutti loppuun asti.
5) Etenemä. Neljän viime kuukauden keskietenemä on 4,32m/s kaikilta tuloksellisilta radoilta laskettuna. Ja silti Noki tekee kontaktit loikkaamatta. Alle neljän etenemällä on menty neljän kuukauden sisällä kaksi kertaa ja kerran yli viiden etenemällä.
6) Hyllytysten määrä on laskenut aivan hurjasti tämän vuoden sisällä - varsinkin tänä syksynä. Viime vuonna hyllyjen määrä huiteli päälle 40% tietämissä. Neljän viime kuukauden aikana hyllyjä on tullut 19%.
7) En huido enää ohjaavalla kädellä esteiden välissä. Ohjaava käsi pysyy staattisena ja uskallan pudottaa ohjauksen pois, kun mennään loppusuoraa.

---------
Tänään oltiin maksien ensimmäinen koirakko radalla. Enpä muista, koska viimeksi oltaisiin startattu ihan ensimmäisinä. Ja ihan hyvä sitä oli päästä taas kokeilemaan, sillä kyllä se vaatii vähän erilaista tsemppiä, kun ei näe ainaoaakaan suoritusta ennen omaa vuoroa. Muiden suorituksista pystyy yleensä poimimaan kohtia, joissa kannattaa olla tarkkana.

Ekalla radalla tehtiin hyvä, sujuva nolla. :) Toki kaarroksista pystyisi karsimaan ja varsinkin ennen pussia tehty huono valssi vie aikaa, kun Noki joutuu kiertämään minua. Mutta noin pääosin homma etenee vaivattomasti.Tokalla radalla putoaa ensin yksi rima. Sen jälkeen rata muuttuu kontakti- ja keppitreeniksi. Vaadin A:lla pysähdyksen - ja saan mitä vaadin. Sen jälkeen haastan kepeillä oikein huolella vedättämällä vinoon eteen. ..ja sitten meinaa tasapaino heittää ennen keinua ja saan oikein taistella saadakseni valssin pyörähtämään ympäri.


Vikalla radalla Noki porsastelee lähdössä sen verran pahasti, että palaan pistämään sen uudelleen istumaan. Noki ottaa asiasta vähän (hahaha :D ) kierroksia ja karjuu kuin heikkopää. Mutta istuupa sitten paljon paremmin paikallaan. Harmillisesti yksi rima putoaa ihan radan takaosassa. En oikein tiedä, miksi rima lopulta putosi, sillä mielestäni valssini ei ollut mikään katastrofaalisen huono. Maaliin juostessa on kuitenkin jälleen tosi hyvä mieli, sillä tekeminen oli sitä ihan parasta: yhteistyötä.

Ei kommentteja: