keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

ikäviä asioita

Keksin lauantaina vaihtaa sohvaa. Puoli tuntia myöhemmin sohva oli valittu netistä ja tuntia myöhemmin se oli käyty ostamassa livekaupasta. Ja tänään sohva viimein toimitettiin (ja vanha vietiin samalla pois)! Jee!

Mustavalkoiset ovat pitkin iltaa koittaneet keksiä, miten suhtautuisivat uuteen isompaan sohvaan - jossa ei enää olekaan pakko maata kylki kyljessä. Noki riemastui niin, että alkoi sätkytellä olohuoneen matolla. Kolalla oli ihan omat leikit meneillään, kun se kantoi pikkuruista pikkuaarrettaan minulle heitettäväksi. Ja Pika puolestaan koki miehistä innostusta Nokin innostuksesta. Pikkari sukelsi Nokin sätkyttelyjen sekaan ja alkoi humpatihumpHUMP yhtä koirien pedeistä. Kola tahtoi nähdä, mitä ihmettä Pikkari oikein puuhaa. Ja siitähän se sitten lähti. Ensin Pika harkitsi, että nyt lienee parasta lopettaa humpatihei, koska lauman äkäinen äijä on lähellä. Mutta sitten se nopeasti tulkitsi tilanteen uudestaan. Kola ei ollutkaan paikalla äkäisenä äijänä vaan uteliaana ukkona. Tilaisuus teki varkaan ja Pikkari päätti, että "jos sä et kerta oo äkäinen, niin meikäpoika jatkaa humppaamista ja mene sinä utelias ukko siitä huit halvattuun!" Kola olikin jo ihan omatoimisesti menossa muualle, eikä tajunnut Pikkarin muuttunutta suhtautumista. Pika marssi häntä tanassa poistuvan Kolan perään kuin kukkulan kuningas. ..ja siinä vaiheessa minä laitoin videokameran laulamaan.

Nokia tilanne ahdisti ehdottomasti eniten. Se on tälläisissä tilanteissa Kolan apulaisseriffinä Pikaa vastaan, joten Pikalla on todella korkea kynnys lähteä haastamaan Kolaa - samalla kun saa vastaansa ahdistuneen apulaisseriffin. Nokin on ahdistuksestaan johtuen vaikein päästä näistä tilanteista irti. Videollakin kuulee ja näkee, miten Pika ja Kola ovat asiansa saaneet jo puhuttua läpi, mutta Noki jatkaa yksinpuheluaan sohvalla. :D

Kaikki saivat pitää kasvonsa. Kukaan ei joutunut nöyrtymään liikaa. Kola vaihtoi lopulta murinan leikkiääntelyksi ja Noki ja Kola rauhoittelivat tilannetta haukotuksin. Pikkari puolestaan myöntyi väistämään. Murina on kerrassaan mainio viestinnän väline - kuten nuo muutkin riidan sopimiseen käytetyt eleet. :)

Ei kommentteja: