tiistai 17. maaliskuuta 2015

jesjesjesjes

Nokin juoksuA-projektissa on kaksi ongelmaa. Toiselle voi tehdä jotain. Toiselle ei voi tehdä mitään.

Ongelma, jolle ei enää tässä vaiheessa voi mitään, on nimittäin se, että miksi ihmeessä en tajunnut ryhtyä vaihtamaan sille juoksuA:ta jo joskus aikoja sitten? Turhahan sitä on jossitella, mutta väkisinkin tulee mieleen, että miten hemmetin monta pysäytystä oltaisiinkaan voitu jättää tekemättä ja sekunteja kuluttamatta.

Ja se ongelma, jolle voi tehdä jotain: Aika tosi vaikeaa on muuten rytmittää ja ajoittaa oma liike, kun on vuosien kokemus Nokin pysähtymisestä. Ei se tietenkään ole viime vuosina viettänyt A:n pysäytyksessä kuin sekunnin murto-osia, mutta silti. Rytmi ja vauhti on A:n jälkeen aivan erilainen kuin ennen.

Tänään Niinulan treeneissä A oli kuudes este ja sen jälkeen oli todellinen ohjaushässäkkä, jossa olisi pitänyt ensin kääntää rytmillä, sitten seuraavaksi vastakäännöksellä, sitten vähän vekkiä ja sen jälkeen pakkovalssia ja valssia. Ei siis hetkeäkään aikaa päästä ohjaamisesta ja rytmistä kiinni, vaan täyttä tykitystä heti A:n jälkeen. Tehtiin kyllä melkoinen määrä toistoja ennen kuin edes auttavasti pääsin kiinni tekemisestä. Noki nakutti hyviä, rentoja A-suorituksia kerta toisensa perään, eikä näyttänyt edes harkitsevan pysähtymistä. Viimeisellä suorituksella olin niin läkähtynyt ohjaamiseen keskittymiseen, etten tajunnut antaa juoksuA-käskyä. En tätä itse edes tajunnut, mutta treenin jälkeen Katja tuli sanomaan, että Noki teki hienon juoksun, vaikken antanut esteelle mitään käskyä. JES! :) Se on hyvä osoitus siitä, että Nokilla on nyt vahva oletus, että läpi juostaan eikä pysähdytä. Jesjesjes. :)

Torstaina tehdään A:ta vielä ratatreenissä kisanomaisen suorituksen verran - ja sitten lähdetään melko luottavaisin mielin Porvooseen ajamaan juoksuA sisään myös kisaolosuhteissa. :) Jännää.

Ei kommentteja: