sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

liian nopea itsensä haastaja

Taitaapa olla ensimmäinen kerta, kun suoran putken aikana rytmitän liikkeeni liian nopeaksi. Didn't see that coming. Mutta tulihan sekin sitten testattua ja mahdolliseksi osoitettua.

Siimes oli suunnitellut kerrassaan kinkkisen hypärin. Tai oli siinä monta pätkää, joista selvisi ilman hillitöntä taistelua, mutta suoran putken jälkeen ollut takaakierto ja sitä seuranneet 7 hyppyä karsivat kyllä tehokkaasti koiran toisensa perään tuloslistalta. Päätin, että pakko uskaltaa kohtalaisen rohkeasti lähettää Noki suoraan putkeen, ja sitten vain juosta se, mikä jaloista irtoaa. Rataantutustumisessa en koskaan "näe" virtuaalikoiraa tai ajattele tietoisella tasolla, missä ajattelen koiran milloinkin olevan. Mutta jollakin tiedostamattomalla tasolla sitä kyllä tulee ajatelleeksi, koska nyt olin suoran putken jälkeen ehkä metrin pidemmällä kuin missä luulin olevani. Joudun huitaisemaan kädellä, koska aivojen ydinjatke sanoo ajatusta nopeammin, että olen väärällä linjalla, jos on tarkoitus saada Noki hypyn taakse. Huitaisu ja nanosekunnin kestänyt henkinen jäätyminen saavat Nokin pudottamaan riman.

Siitä eteenpäin rata on aika vahvaa selviytymistä. Kädet huitovat ja valssi vaihtuu takanaleikkaukseen. Pussin jälkeen valun liian pitkälle, kun pelkään saavani Nokin pussista jaloille. Mutta sitten tulee se radan kohta, jossa kaikeksi onneksi älysin haastaa Nokin ja itseni. Muurin jälkeen ehdin kuin ihmeen kaupalla persjätössä Nokin alta pois ja pääsen tekemään sen, mikä vielä kuukausi sitten olisi jäänyt tekemättä: peruskäännös! Wohoo! Ja sehän toimii tosi hyvin. Olisin voinut olla vielä paljon rauhallisempi ja oikeasti katsoa, että Noki kääntyy hyvin. Odottaa muutaman sadasosan kauemmin. Rauhoittaa liikkeen ja ajatukset. Mutta ihan vielä en siihen kyennyt. Ehkä ensi kerralla jo. :) Lievästä kaahottamisestani huolimatta Noki kääntyy nätisti.

Ehkä vielä jonakin päivänä ohjaan pelkillä peruskäännöksillä ja japanilaisilla. ;)

Loppujen lopuksi radalla tekee nollan 58 koirasta muistaakseni viisi. Vitosella ja 4,54m/s etenemällä sijoitumme seitsemänneksi ja tuloksen radalta kykeni tekemään ainoastaan 12 koiraa.

Ei kommentteja: