sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Tamskin kisoissa


Varsin onnistunut reissu Tamskin kisoihin. Noki teki tuplanollan ja vitosen (koska juoksin päällejuoksun vähän yllärinä ja rima putosi), Pika teki voittonollan ja vitosella otti hopeasijan. :)

Nokin kanssa tekeminen tuntui jälleen kerran käsittämättömän vaivattomalta. Ekalla radalla unohdin A:n juoksukäskyn ja huusin ja mölisin epämääräistä KOVAA MENE MENE ETEEN MENE!!! -sekoilua. :D  Hyvin Noki juoksi sekoilustani huolimatta. Osuma oli vähän turhan ylös, mutta toisaalta A:lta käännyttiin ja oma rytmini oli ihan hakusessa käskyhässäkän takia.

Nokin etenemät agilityradoilla olivat 4,55m/s ja 4,61m/s, mikä on aika huomattava muutos aikaisempiin agiratojen etenemiin. Tähän asti Nokin nopeat agiradat on menty noin 4,3m/s etenemissä. Käytännössä siis A:n muutos nosti meidän sijoituksia tänään 3-5 sijaa ylöspäin. :) Ihan jees!

Pikkarin kanssa päästiin iltapäivällä koettelemaan osaamista Mujusen ja Luomalan radoille. Mujusen rata jännitti ennakolta, mutta yllätyksenä rata olikin tosi mukava ja jopa helppo. Vain alku tuotti haasteita liki kaikille, kun koirat lukivat kolmantena olevan pituuden edessä häämöttävää A:ta, vaikka rata jatkuikin oikeasti 90 astetta oikealla olevaan putkeen. Pikakin tuossa kohdassa oli hetkellisesti aivan pihalla, kun rytmillä ja vekkauksella käänsin Pikaa pois A:n linjalta. Hetkeen Pika ei tiennyt yhtään, mihin rata jatkuu. Rata päättyi koko pitkän sivun kattavaan loppusuoraan. Oli hurjan sydäntä lämmittävää katsella, kun Pika paineli loppusuoralla ohitseni ja jatkoi maalihypylle asti kuono menosuuntaan, eikä edes harkinnut odottelemista tai minuun vilkaisemista. 5,35m/s etenemällä saatiin toinen kakkosluokan luva ja seuraavasta luvasta sitten nostaankin kolmosiin. Kivaa. :) Harmillisesti tämä rata ei päätynyt videolle, kun Aikki kisasi samalla hetkellä viereisellä radalla makseissa eikä näin ollen ehtinyt kameran taakse.

Toisella radalla Pika menee keppien toiseen väliin ja kaarrattaa vähän siinä sun tässä kohdassa kuin mikäkin paimenkaarrattaja. :D Vaatii kyllä tottumista, että oppisin ohjaamaan niin, että kaarteet eivät valu. Lisäksi lähdöt olivat aikamoista henkien taistoa, kun tekonurmen pinta oli mitä ilmeisimmin tosi kylmä, eikä toissapäivänä kymppiterällä trimmattu nakupelle tahtonut laskea takajalkojen välissä roikkuvia arvoesineitään nurmelle. :D 

A oli molemmilla radoilla tosi huono ja aika paljon jännittää, miten tänään BATin kisoissa A toimii. Aamuvarhaisella käytiin tekemässä omalla hallilla muutamat A:t länkien kanssa.

Tällä hetkellä kisaaminen Nokin kanssa tuntuu maailman vaivattomimmalta ja Pikan kanssa kisaaminen sukellukselta tuntemattomiin vesiin. Eipähän käy tylsäksi, kun pienempi mustavalkoinen tarjoilee jatkuvaa ylläritykitystä.


Ei kommentteja: