lauantai 11. helmikuuta 2012

kola kierroksilla

Eihän tämä kisatilanteessa matalammassa vireessä tekeminen tietenkään saanut aikaan mitään siirtovaikutusta treenitilanteeseen. Annen treeneissä keskiviikkona lauteille asteli jälleen moottori punaisena hyrräävä Komppu Perronen. (Ja lähes yhtä pahasti ylikuumentunut Tiitiäinen.) Yli kahden viikon lähes täydellinen treenitauko (kisoja lukuunottamatta) ja muutenkin pakkasen takia vähillä liikkumisilla vietetyt lähipäivät näkyivät ja kuuluivat.

Lisäksi Anne oli valinnut treeniradaksi kolmosluokan kisaradan, joten Kolalla oli todellakin haasteen paikka edessään. Ja minulla myös. Nokin sain kyllä vietyä kai nollalla radasta läpi - joskin tosi rumalla nollalla - mutta Kolan kanssa homma kaatui ensinnäkin siihen, että A:n alla oli putki, jonka molemmat päät olivat A:n ylösmenon vieressä tarjolla. Ja toisekseen Kola olisi pitänyt saada taipumaan viskikäännökseen, ja sehän nyt ei kuulu tässä vaiheessa Kolan repertuaareihin ollenkaan. Niinpä Kola ei voinut käsittää, mitä yritin huitoa ja miksi juoksentelin sen selän takana ihan-mihin-sattuu -paikkoihin.

Eikä Kola voinut tajuta sitäkään, että Anne pistää lypsykumin (joka sitten saatiin Annelta ihan ikiomaksi ja johon Kola rakastui lähes hysteerisesti) A:n huipulle, mutta sitä ei saakaan sitten heti singota hakemaan. Että muka pitäisi ensin malttaa tehdä putki ja hyppy ja vasta sitten juosta A:lle. Tarkoitus oli saada Kola siis valitsemaan putken sijasta A, mutta koko homma meni kyllä ihan reisille. :D Enkä sitä oikean valinnan tekemistä aio jatkossa todellakaan tällä systeemillä (houkuttelemalla) opettaa. Mutta olihan se kaiken kaikkiaan hihityttävää, kun Kolaa ei ensin saa A:lle edes pakottamalla ja lypsykumin voimasta johtuen sitä ei sitten saanut enää A:lta alas. Kirjaimellisesti. (Onneksi videon kohdassa 3:02 selviää, kuka pilasi koiran.. :D )

Treeneissä tuli kyllä taas niin vahvasti se tunne, etten osaa vielä oikeastaan yhtään tehdä yhteistyötä Kolan kanssa. Noki on kuin Sitikkani, helppo ajaa ja ohjata, kiva ja tuttu. Kola on kuin englantilainen, ratti väärällä puolen ohjaamoa sijaitseva kiihdytysauto, jolla pitäisi ajaa vasemmanpuoleisessa liikenteessä liikenneympyrään ja sieltä ulos. Kolan treenivuoron jälkeen oli ihan sellainen fyysinen helpotuksen tunne, kun tuli Nokin vuoro. Ei tarvinnut enää pinnistellä oman osaamisen äärirajojen tuolla puolen.

Saanko esitellä: sähläystä kerrakseen -treenit

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Hirnun hirnun hirnun.
Ei IHAN helppo tapaus tuo monsieur Kolaaaa.
ps. Todennäköisesti tämä ilo iskee omaan nilkkaan lähitulevaisuudessa. ;-)