perjantai 25. kesäkuuta 2010

älypää

Kola osoittaa välillä melkoisia älypään merkkejä. :O

Olemme Lahdessa juhannusta viettämässä ja tämä on tietenkin Kolan yksi Paratiiseista, koska täällä on halkovaja. Harmi kyllä halkovaja on tällä hetkellä aika tyhjillään eikä muutenkaan viitsi kylvää nurmikolle kovin montaa halkoa poikien kannettavaksi. Niinpä pojilla on tasan kaksi halkoa: isojen poikien iso halko ja pikkuapurien pikkuhalko. Ja kuten arvata saattaa, tahtoisi pikkuapurikin omakseen isojen poikien ison halon.

Hetki sitten pikkuapuria onnisti ja se sai isojen poikien halon käsittelyynsä, kun Kola sinkosi ihan eri suuntaan kuin lentävä halko. Kolan ilme on tuossa tilanteessa aina näkemisen arvoinen..

Paria tuntia aiemmin olimme leikkineet omakotitalon toisella puolella olevalla pihalla molemmilla haloilla ja sinne oli tuo vähäarvoinen pikkuapurin halko jäänyt. Niinpä huikkasin Kolalle, että "Hae se toinen halko! Hae!" ja näytin kädelläni suuntaa. Kola sikosi näkyvistä. Kului ehkä puoli minuuttia, kunnes talon takaa pinkoi näkyviin Kola pikkuapurihalko suussaan. :D Jo tuo nauratti. Miten ihmeessä se muisti, että aamuleikkien yhteydessä talon toiselle puolelle oli jäänyt pikkuruinen halko? Vielä enemmän nauratti, kun se kantoi pikkuhalon Nokin nenän eteen ylpeänä, pudotti suustaan ja varmaan tunsi itsensä Älytieteiden maisteriksi, kun pikkuapuri sortui sinkoamaan pikkuhalon perään unohtaen täysin, että sillä oli hallussaan isojen poikien iso halko. Puoli sekuntia myöhemmin Kolalla on isojen poikien iso halko ja pikkuapuria kadehdituttaa ihan satasella.

----

Pikkuapuri ei oikein tunne vielä talon tapoja. Se kuskaa isojen poikien halkoa sisälle aina, kun on mahdollista. Halko ei kuitenkaan yllättävää kyllä ole sisälelu, joten Pikkuapuria yritetään ohjeistaa palauttamaan aarre ulos. Eihän se toimi. Pikkuapuri tuijottaa käskijää silmät pyöreinä sen näköisenä, että "Mina ei ümmarta!"

Niinpä ei auta muuta kuin kutsua Älypää apuun. "Kolaaa! Tuu auttaa. Vie toi halko ulos." Ja sinnehän se sen vie. :D Eikä todellakaan kanna sitä kertaakaan kynnyksen yli sisälle. Oven ollessa auki Kola ja halko nököttävät kynnyksen takana vienon vikinän säestäessä näkyä.

Ei kommentteja: