keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

huomioita (päivä 3)

Ensimmäinen huomio

Kola on rennompi. Joku saattaisi tässä tilanteessa sanaa "masentunut", mutta voiko Kolasta sellaista sanaa edes käyttää? ;) Sehän on lähes aina otsa kurtussa ja suupielet henkisesti maata kohti osoittaen.. No, suoraan sanottuna Kola ei kyllä näytä tällä hetkellä masentuneelta vaan ihan oikeasti rennommalta. Se lepäilee paikoillaan eikä vaella perässäni - ja mikä parasta, ei näytä koko ajan niin varuillaan olevalta kuin normaalisti. Yleensä se siis on jollain tasolla koko ajan valmiina toimimaan, jos jotain sattuisi tapahtumaan. Nyt se ei välttämättä edes nosta päätään, kun vaihdan paikkaa.

Toinen huomio

Kola ei pompota Nokia. Viime viikot (/kuukaudet?) Kolalla on ollut tapa asettaa korvat lenkiltä sisään tultuamme "panoasentoon". Tuo on hyvin kuvaava termi ja olen sen ihan itse lanseerannut. ;D Kola siis vetää korvat hörölleen, tepsuttelee varpaillaan ja vispaa häntäänsä terhakkaasti. Se hyörii ja pyörii Nokin ympärillä, tuuppii kuonollaan, painaa päätään selkää vasten ja liehittelee kuin herkkupeppuisintakin juoksunarttua. Tätä Kola ei siis ole tehnyt kertaakaan tällä viikolla. Se tallustelee rauhallisesti sisälle ja menee makoilemaan makuuhuoneeseen.

Kolmas huomio

Noki ei anna läheskään niin helposti periksi kuin Kola. Tänä aamuna Kola ei ylös noustessani lähtenyt edes nukkumapaikaltaan vaan jäi siihen, vaikka päivä selvästi alkoi. Noki sitä vastoin tuli makuuhuoneen ovelle ja heilutti kysymysmerkin näköisenä minua tuijotellen häntäänsä. Ihan pienikin sille osoitettu ele olisi saanut sen sinkoamaan jalkoihin hyörimään. Se kuitenkin luki minua hienosti, ja kun en suonut sille huomiota, se rötkähti keittiönpöydän viereen odottamaan, mitä tuleman pitää. Kuitenkin Noki on koko ajan valmiudessa purkamaan tämän huomioimattomuuden, kun Kola sitä vastoin näyttää osaansa tyytyneeltä.

Neljäs huomio

Tämä huomio on vain aavistus, enkä ole ihan varma, kuinka oikea huomio oikeastaan onkaan. Kola on nimittäin lenkillä rennompi. Ehkä. Sillä on ollut tapana reagoida tiettyihin vastaantulijoihin häntää nostamalla. Vastaantulijat tuskin huomaavat Kolan reaktiota, mutta minä sen kyllä huomaan. En oikein osaa sanoa, millä perusteella Kola valikoi ne vastaantulijat, joiden kohdalla se kokee tarpeelliseksi osoittaa olevansa IsoMies. Nyt se ei tuota valikontia ole tehnyt. Tai sitten kyse on siitä, että on niin kuuma, ettei Kola jaksa reagoida. En tiedä ja nähtäväksi jää.

En ole niin perillä koirien aivoituksista, että osaisin suoralta kädeltä kertoa, mistä nämä ilmiöt viestivät. Hyviä arvauksia - ja miksei huonompiakin! ;) - otetaan vastaan.

Ei kommentteja: