maanantai 7. kesäkuuta 2010

omatoimiliitelyä

Ensimmäisen virallisen lomapäivän kunniaksi kerättiin kimpsut, kampsut ja koirat kyytiin ja ajettiin Main kanssa Ojankoon treenailemaan. Kolan kanssa treenattiin taas kontakteja ja keppejä - tosin tällä kertaa kontaktit jäivät vain ihan lyhyen muistuttelun ja mieleen palauttelun asteelle. Enemmän treenasin keppejä ja erilaisia kulmia sisääntulolle. Lisäksi kokeilin tehdä lyhyttä "radanpätkää" siten, että juoksutin Kolan ensin U-putkeen, josta ohjasin sen keinulle ja pysäytin ottamaan kontaktin rauhassa. Tässä välissä ehdin itse kävellä keppien luo ja ohjasin Kolan kepeille. Yllättävän hienosti Kola malttoi ottaa kontaktin, vaikka "rata" jatkuikin kontaktin oton jälkeen.

Kola osaa kepit ajoittain erittäinkin vauhdikkaasti ja oikein, mutta siitä huomaa, että kepit todellakin vaativat keskittymistä, nimittäin lopputreenejä kohden keppien suorittamisesta tuli summittaista sähläämistä. Kola ei tarvitse kepeille käsiapua - lukuun ottamatta sisäänmenon näyttämistä - mutta tekee kepit tarkemmin, jos kädellä ja/tai käskyillä ohjaan(/painostan?) sitä jatkamaan tarkasti loppuun asti.

Nokin kanssa tein eteen lähettämistä, sokeita putkikulmia, muutaman kerran kontakteja ja kujakeppejä. Noki olisi halunnut kokeilla myös keinua, mutta minä tylsänä vastuunkantajana kielsin moisen puuhan ihan alkuunsa. Myös aikuisten A-este olisi kiinnostanut kovasti.  

Ei kommentteja: