torstai 24. kesäkuuta 2010

kesäiset aamut

Olen jossain määrin aamuihminen. En halua nukkua pitkälle iltapäivään tai edes aamupäivään. On mukavaa nousta ennen muita. Kesällä tästä puolestani on hauskaa ottaa ilo irti. Niinpä olemme monena aurinkoisena (ja ei-niin-kauhean-aurinkoisenakin) aamuna suunnanneet kuonomme kohti Leppävaaran urheilupuistoa. Siellä on laajat nurmikentät, joilla on hyvä juoksuttaa koiria ja jo kaaaaaaukaa näkee, jos joku haluaa kulkea ohitseni.

Koirat, pyyhe, vettä, lukemista, jotain popsittavaa itselle, aamupala koirille ja jälkiruuaksi koirille pari palloa. Noilla tarvikkeilla selviää pitkälle toista tuntia ulkosalla vaeltaen ja pötkötellen.

Tänä aamuna villiinnyin ottamaan mukaan termarikahviakin. Lukeminen unohtui, mutta onneksi on kännykkä, niin nettiaddikti voi toteuttaa itseään lukemalla aamun lehdet netistä. ;)

Puolisentoista tuntia nurmikoilla vietettyämme suunnattiin tyytyväiset kuonot takaisin kotia kohti. Alkoi olla jo tukahduttavan kuuma. Pääsimme kotiin, istuin alas.. ja puhelin soi. "Niin, mites se aamulenkki urheilupuistoon..?" No mitenkäs se. Toki olimme valmiita lähtemään toisellekin aamulenkille MiikaMiskan seurassa. Kastelin kuumat koirani ja paluu urheilupuistoon alkoi.

Toinen lenkki olikin oikein onnistunut - ja myös viimeinen niitti koirien väsymysarkkuun. Noki ehti karjua miljoonia rumia kirosanoja Misselle, taklata sen nurmikkoon niin että pölisi ja kahlata kaulaa myöten kuraojassa sorsan perässä. Kolan lenkki oli astetta aikuismaisempi, mutta kyllä sekin nukkui kuolleen unta monta tuntia sen jälkeen, kun neljätuntiseksi venähtänyt aamu-ulkoilu vihdoin päättyi.

Tälläiset aamut ovat minun makuuni!

1 kommentti:

Katja kirjoitti...

Tykkään! :)