lauantai 14. heinäkuuta 2012

Mikkelissä kisaamassa

Vuosi sitten 2.7.2011 Mikkelissä oltiin meidän kisauran toisissa kisoissa. Muistan, että homma oli aika hakusessa eikä luottamusta omaan radanlukutaitoon ollut nimeksikään.

Tänään - vuosi ja viikko myöhemmin - ollaan jo paljon pidemmällä. :)

Ensimmäinen rata oli hyppäri ja tietäähän sen, mitä siitä tulee, kun ei koko rataantutustumisen aikana saa mitään otetta johonkin radan kohtaan. Loppusuora oli niin v*ttumaisesti sijoiteltu, etten keksinyt mitään älykästä tapaa selvitä hypyistä kunnialla. Ja niinhän siinä kävi, että hyvin sujunut rata muuttui hyllytetyksi neljänneksi viimeisellä esteellä. Koko maksiporukan joukossa loppusuoran suoritti sujuvan näköisesti tasan yksi koirakko. Kaikilla muilla loppusuora hyllytti radan tai oli rumaa selviytymisseikkailua.

Toisella radalla 32 starttaajaa ennen meitä ei ollut saanut tehtyä vielä ainoaakaan aliaikanollaa. Tuli sellainen tunne, että hemmetti nyt väännän Nokin kanssa sen nollan vaikka sitten kuinka rumilla otteilla. Ja kyllähän se ajoittain olikin vähän sellaista vääntöä, mutta olipa ratakin ihan tosi  haastava. Seurakaverit siinä radan jälkeen osuvasti analysoivat, että rata sopi täydellisesti Nokille, koska Nokissa on vauhtia, mutta se ei silti ole mikään supertykki. Ja samaan aikaan Nokissa on hitaampien koirien hallintaa. Sopiva vauhti ja hallinta olivat avainsanat. Lopulta mudi pisteli Nokin vauhtia sekunnin paremmaksi, joten otettiin hopeaa. Aliaikanollia saatiin radalta kaiken kaikkiaan vain kolme.

HuRRAA! -hetki radalta: Noki teki täysin avokulmasta takaaleikaten kepit!
Toinen HuRRAA! -hetki oli se, kun huomasin tekeväni jotain, mitä en todellakaan ollut suunnitellut, mutta pystyin siltä jatkamaan tekemistä ilman hämmentymisiä. Huh. Ihan hetken ehdin ajatella, että "kappas, tulin hypyn tälle puolelle! :O" Ja toisessa kohdassa ehdin ajatella, että "Nyt taisin unohtaa radan!!! ... huh yleisöstä ei kuulu kohahdusta, rata menikin vissiin oikein!" ;)

Tea ystävällisesti videoi radan, jonka jälkeen olin suorituksestamme ehkä ylpeämpi kuin koskaan aiemmin. :)
(Jälkikäteen katsottuna rata on melkoista hipsuttelua ja lievää paniikkia, mutta hipsuttelu varmaan ainakin osaltaan johtuu siitä, että rataprofiili oli tosi kiemurainen, eikä missään kohtaa oikein saanut vauhtia päälle.)


Ei kommentteja: