sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

mistä sen tietää..

..ettei vielä ole kovinkaan taitava agilityohjaaja?

Siitä, ettei tiedä opettaneensa koiralle jotain, vaikka on sitä moneen kertaan vahvistanut.

Tietysti voisi ajatella omahyväisyyksissään, että sentään itse tajusin - joskin muutaman tunnin myöhässä - että mikä meni pieleen.

Oltiin siis 26.6. kisaamassa Ojangossa Nokin kanssa ja radat menivätkin ihan mukavasti. Molemmilta tuli kielto, mutta muuten radat etenivät luotettavasti. Jopa etukäteen jännitetty, ja kymmeniä hyllyjä tuottanut, A-putki -erottelu sujui kummallakin radalla kuin tanssi. Toiselta radalta saatiin ensimmäistä kertaa kolmosissa yliaikaa sekunnin verran. Aika kova etenemä radalla taisi sitten ollakin, koska ei ihan hirveitä töpeksitty: muutama kiepsahdus ja se yksi selän taakse lipsahtaminen, josta kieltokin sitten napsahti.

Ja mikäkö oli se asia, jota en tiennyt opettaneeni? Se näkyy heti toisen radan alussa. Kutsun Nokin vastaisella kädellä ja rintama kohti kolmoshyppyä. Ajattelin ottaa Nokin eteeni ja jatkaa siitä sitten matkaa Noki oikeassa kädessäni kolmoselle. Se olisikin toiminut varmaan varsin mallikelpoisesti JOS en olisi opettanut, että kyseinen aloitusohjaukseni on tähän mennessä aina tarkoittanut sitä, että Noki hyppää selkäni taakse ja siirtyy takana toiselle puolelleni. Ihmettelin jo siinä Nokin ollessa kakkoshypyllä, että miten halvatussa se ponnistaa kuin supermies hirveän loikan selkäni taakse. No kai se nyt liiteli hirmuisen loikan, kun olin ehkä 30cm kauempana siivekkeestä kuin tähän mennessä, koska ajattelin Nokin siten mahtuvan laskeutumaan minun ja siivekkeen väliin sopivasti. Noki varmaan ilmaan ponnistaessaan ajatteli, että "jo on kumma, että täytyy noin h*lvetin kauas mennä pönöttämään.. mutta sinne se on vaan hypättävä, kun käsky käy".

Ensimmäisellä radalla kielto tulee, kun Noki ei putken jälkeen hyppääkään ohjaamaani hyppyä, vaan meinaa lähteä kroppani liikkeen mukana ohittamaan edessä olevaa hyppyä. Tämä menee jossain määrin Nokin piikkiin. Ohjaan hypyn kyllä. Noki vaan ei noudata ohjaustani. (Sikäli siis minun mokani, ettei tälläistä ole kauheasti palkkaamisella vahvistettu. Menee treenattavaksi, siis.)

Ensimmäinen rata


Toinen rata (ja se typerä aloitusvirhe)

Ei kommentteja: