perjantai 6. heinäkuuta 2012

nollavoittopoika

TAMSKin kisoissa eilen tehtiin Kolan kanssa mukavaa, hallittua yhteistyötä ja otettiin sen avulla nollavoitto ensimmäiseltä radalta. :) Kola oli jotenkin todella tyyni ensimmäisen radan lähtöön tassuteltaessa ja koko rata meni hillitysti ja hallitusti. Ainoastaan radan takaosan suoraa putkea ennen Kola teki kiepahduksen ympäri, kun ei ole tuttu takaaleikkausten kanssa vielä. Ja ehkä oma liikekin oli myöhässä kertomassa tulevasta liikesuunnasta.

Rengas sujui. Kepit sujui (joskin jarrutin niihin ihan tarkoituksella todella vahvasti ja vedin Kolan liikettä sivulle, että keppikulma olisi helpompi). Kontaktit sujui. Ja mikä hienointa, käännökset olivat erittäin erittäin epäkolamaisen tiiviit! :) Huomasin, että Kola reagoi omaan juoksurytmiini ja sen muutoksiin kuin taikaiskusta ja parissa kohdassa rataa ehdin jo hetken pelätä, että Kola putoaa riman päälle, kun käännös oli niin tiukka Kolan tavallisiin käännöksiin verrattuna. :)



Toisesta radasta jäi vain pelkkiä kysymysmerkkejä. Miksi? Mitä ihmettä?

Lähtöpaikalla Kola lähtee taas haahuamaan ympäriinsä ja nappaan sen kiinni ja käsken sivulle. Kola menee maahan. ?!!!? Miksi? Mitä ihmettä? Nostan Kolan ylös ja painan takapuolesta istumaan. (Se oli typerä veto.) Siihen Kola jää ihan nätisti ja lähden radalle. Pääsen lähtöpaikalleni ja kutsun Kolaa. Kola lähtee ensimmäisestä käskystä, kiihdyttää, hyppää ensimmäisen hypyn vauhdilla (ja sanoo hypyn päällä ehkä "piip"?) ja lähtee sen jälkeen heti pudottamaan vauhtiaan. Toinen hyppy tulee vielä hypätyksi. Kolmatta hyppyä se ei enää suostu hyppäämään vaan kiertää hypyn ja elekieli muuttuu apaattiseksi ja häntä putoaa alas. Kävellään pois radalta ja yritän vielä saada Kolan kerran hyppäämään. Ei suostu. Miksi? Mitä ihmettä?

Maanantaina mennään Kolan kanssa luultavasti testaamaan ihan vaan lähtötilannetta Purinalle. Kola erittäin todennäköisesti ainakin ottaa minun adrenaliineistani sen verran paineistumista, että toiset startit ovat nyt jo kaksissa kisoissa olleet Kolalle vaikeampia lähtötilanteen osalta. Se siis tulee ekalle radalle vielä hyvällä mielellä, mutta ilmeisesti sen pää ei meinaa kestää sitä, että se toistamiseen joutuu saman päivän aikana tilanteeseen, jossa pitää tulla minun lähelleni, kun ilmassa on adrenaliinia ja jännitystä. Niinpä ajatuksena on tulevina aikoina kisata vain yksi startti päivässä ja totuttaa Kolaa näin kestämään minua lähtötilanteessa.

Yksi vaihtoehto on myös se, että Kola satuttaa itseään ekassa hypyssä. Se tuntuu jopa todennäköiseltä, koska kiihdytys kohti ensimmäistä hyppyä on niin normaali ja täysillä tehty. Jos kyse olisi pelkästä paineistumisesta, Kola ei olisi lähtenyt minua kohti kiihdyttämään vaan olisi ryhtynyt rauhoittelemaan nuuskimalla tai lönkyttelemällä poispäin. Mutta miksi ihmeessä radalta pois kävelemisen jälkeen lähes välittömästi Kolan liikkeet palaavat ihan normaaleiksi ja se ravaa ja kävelee loppujäähdyttelyn aikana ihan tavalliseen tapaan? Jäähdyttelyn lopuksi vielä vien Kolan siinä vaiheessa jo aksaesteistä putsatulle kentälle, pyydän sitä sivulle ja leikitän pallolla. Ei mitään "oireita" tai pulmia. Ei minkäänlaisia.

Kuten sanottua: miksi? mitä ihmettä?

(Videolla Maijaa alkaa naurattaa, kun Kola käy maahan kuin meinaisi jäädä katselemaan penkkiurheilijana minun suoritustani. ;)

2 kommenttia:

Partasen emäntä kirjoitti...

Kyllä tuo näytti siltä, että siihen sattui. Varsinkin kun katsoi sen liikkumista käynnissä: jäykkä, selkä vähän köyryssä, kävelee varoen.

Jokin äkillinen nitkahdus tai venähdys, joka helpotti hetken päästä? Kyllähän sitä itsekin välillä tulee huonosti jalalle alas tai nitkauttaa jonkun kohdan kehostaan, vaikkei sen pahemmin kävisikään.

Ottaisin iisisti muutaman päivän, ja kunnon lämmittelyt alle ennen seuraavia treenejä. Matalammat esteetkin ehkä, kunnes on varma ettei siellä ole mitään? Kyllähän innokas koira varmasti menee vaikka vähän ottaisikin kipeää, mutta ei se hyvää tee.

Mutta nollavoitosta vielä isot onnittelut! :)

emilia kainulainen kirjoitti...

Riina Kellman sanoo fyssarin mielipiteensä Kolasta viikon päästä, eli sitten saan varmempaa tietoa kropan kunnosta. Siihen asti otetaan löysästi. :)