tiistai 17. joulukuuta 2013

kujat, vol.6

Tänään kavensin kujan lopulta jotakuinkin 10cm leveäksi. Noin kapeaksi asetetulla kujalla Pika joutuu selvästi jo muuttamaan tyyliään kohti pujottelua. Niinpä sitten Pikalle olikin vaikeaa pitää rytmi yllä, kun juoksin sen rinnalla. Testasin tätä kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla Pika tuli vähän puolenvälin jälkeen kepeiltä ulos. Yksin tikuttaessaan se kuitenkin teki hallitusti loppuun asti, joten en ryhtynyt väkisin vääntämään tänään sitä, että voisin juosta rinnalla. Antaa Pikan ensin totuttaa kroppansa tuohon uuteen pujottelua jo hieman muistuttavaan etenemiseen ja ryhdyn lisäämään omaa häiriötäni vasta ensi kerralla. :)

Otin taaskin verkot alkuun ja poistin ne, kun alla oli muutama onnistunut suoritus. Kymmensenttisessä kujassa en vielä poistanut verkkoja, mutta homma sujui itsenäisinä keppeinä niin vaivattoman näköisesti, että varmaan olisi voinut verkot ottaa poiskin.

(Videolla jälleen noin miljoonaviisisataatuhatta WAUUMITENHIENOAAa.. :D )

3 kommenttia:

Elisa L kirjoitti...

Ootko sä käyttänyt keppien opettamiseen nyt siis 2by2:ta ja kujakeppejä (+verkkoa alussa)? Mietiskelen tässä jo alustavaa sotasuunnitelmaa siihen kun pennulla on tarpeeksi ikää ja mielelläni kuulisin kokemuksia mikä toimii ja mikä ei.

emilia kainulainen kirjoitti...

Aluksi käytin kakskakkosia, mutta Pika ei päässyt jutun jujusta kiinni (tai minä en päässyt), joten vaihdoin kujiin. Pikalle oli tullut tutuksi kakskakkosilla eteenpäin pyrkiminen - ja ollaan sitä samaa treenattu monessa muussakin yhteydessä - joten kujan suorittaminen on ollut Pikalle helppoa ja olen voinut vaikeuttaa nopeasti. Nyt ollaan treenattu niillä 6 kertaa ja kuja on enää 10cm leveä. Sisäänmenoja tulen todennäköisesti treenaamaan uudelleen kakskakkosilla, kunhan itse keppitekniikka on hallussa.

Elisa L kirjoitti...

Kiitos vastauksesta. 2by2 on varmaan tosi hyvä kyllä mm. sisäänmenojen opettamiseen. Ja moni sanoo että aikoo opettaa seuraavatkin koiransa ehdottomasti sillä. Pitäisi ehkä perehtyä metodiin kunnolla jos aion sitä joskus kokeilla.. Kikille on opetettu verkoilla ja se oli kyllä aika näppärä juttu, kun oli valmentaja joka tiesi mitä tekee. Hyvältä näyttää Pikan meno!