lauantai 28. joulukuuta 2013

puomia nopeuttamassa

Meidän murheenkryyni on ehdottomasti puomi. Pika menee puomin kyllä alusta loppuun, mutta sen vauhti vaihtelee hitaasta hölkästä vielä hitaampaan hölkkään. Sain sen jo nopeutettua laukaksi, mutta sitten Pika putosi puomilta ja nyt ollaan jälleen ravissa. Voihan pylly.

Niinpä peruutettiin takaisin "alkuun" ja pudotin puomin liki maan myötäiseksi. Sitä pitkin Pika laukkaa, joskin vähän sellaista hömpänpömpän-etenemistä. Haluaisin lisätä puomin 2o2o-paikalle juoksemisen arvoa namittamalla oikeasta paikasta, koska se toimi aikaisemminkin. Nyt kuitenkin Pika lähti ihan omatoimisesti pysähdyksistä, kun oli syönyt naminsa. Täytynee pistää apupalkkaaja namittamaan oikeasta paikasta alastulon viereen. Minulla on siis tunne, ettei Pika ymmärrä, miksi puomin päähän kannattaisi mennä nopeasti. (Toisaalta se on niin jäyhä jököttäjä, ettei sillä oikeastaan muuallekaan ole niin kauhea kiire aina. :D Ehtiihän sitä vähemmälläkin.. ;) Voisi kokeilla myös sitä, että puomin jälkeen on apuleikittäjä, joka revittelee Pikan kanssa lelulla. Pitää keksiä jotain sellaista, jonka luokse Pikalla on hoppu.

Kun nostettiin Katjan kanssa puomi vähän korkeammaksi, vauhti putosi hieman. Toki takana oli myös jo melkoinen määrä toistoja, mutta silti saisi ehdottomasti mennä kovempaa. Voihan ärsytys. Täytyy ryhtyä ehdottomasti liittämään puomiin korkeampaa virettä ja suurempaa arvoa muutenkin.


1 kommentti:

Elisa L kirjoitti...

Mulla on sama projekti Kikin puomin kanssa. Sain ohjeet nostaa ensin targetin arvoa. Targetilla leikitään lelulla, ja ennenkaikkea sille tullaan vauhdilla. Sit revittiin lelua 2on2offissa puomilla, nyt ollaan päästy siihen että puomin alastulo on maksipöydän päällä ja Kiki juoksee alastulon täysiä targetille repimään lelua. Tästä pitäisi vielä päästä kokonaiselle puomille.. Lupaavalta näyttää ainakin tähän asti.