lauantai 5. heinäkuuta 2014

mitä.. sä.. oikein.. duunaat..?

Pika jaksaa hämmästyttää edelleen kerta toisensa perään. Sillä on hämäriä omia juttujaan, joiden syitä tai seurauksia en oikeastaan osaa ollenkaan ennakoida. Tänään käytiin ensin täyttömäellä ulkoilemassa ja todettiin, että siellä on aivan turhan kuumaa. Niinpä koottiin kimpsut ja kampsut ja ajeltiin Jakomäkeen. Löydettiin lopulta oma sopukkamme, jossa koirat mahtuivat uimaan. Noki räyhäsi tennispallon kanssa ja Kola louskutti kuplia vedestä. Ihan tavallista. Pika päätti toisin. Se suuntasi ilman mitään syytä keskelle vesikasveja. Ja ui. Ui. Ui. Ui vielä lisää. Ympyrää. Välillä se kävi ravistelemassa rannassa ja määrätietoisesti palasi samalle paikalle uimaan ympyrää.

Sitten kymmenen minuuttia ympyrää uituaan se alkoi kauhoa jotain pinnan alta. Ja lopulta katosi pinnan alle kokonaan hakemaan sitä, mitä ilmeisesti koko ajan oli nuuskinut ympyrää uiden. Sukellustaito on ihan uusi juttu, joten jos se joku mitä Pika etsi, oli pohjassa, niin löytymättä jäi tällä kertaa. Pika oli uinut jo niin pitkään, että se oli aivan jäässä ja tärisi, joten kutsuin sen pois upoksissa olevan aarteensa luota ja lähdettiin kotiin lämmittelemään.

Isot eivät sukella. Kola haukkoo vettä ja Noki syöksyy kyllä veden sekaan, jos sinne heittää jotain haettavaa. Mutta kumpikaan ei ensinnäkään ikimaailmassa uisi yksin kymmentä minuuttia ympyrää eikä sen enempää alkaisi itsekseen sukellella keskellä lammikkoa.

Voihan Pika. :D

1 kommentti:

Elisa L kirjoitti...

Lilistä ja Pikasta saattaa hyvinkin tulla sielunkumppaneita. Lili jäi väkisin uimaan keväällä, vaikka ei se edes vielä osannut uida kunnolla.. Ui vaan räpiköiden ympyrää ilman lelua yksikseen. Mä niin luulen että sitä ei kohta saa millään ilveellä vedestä pois. Lisäksi se käy dippailemassa itseään vedessä vähän väliä jos sillä on mahdollisuus siihen. Ei Kiki ikinä tekis mitään tuollaista. Se kyllä tykkää uida, mutta tarvii jonkun mitä hakea.