tiistai 1. heinäkuuta 2014

kovaa kovaa kovaa!

Loma-arki on palannut taloon, kun koko lauma kotiutui ensimmäistä kertaa moneen viikkoon. Niinpä suunnattiin treenikentälle juoksuA:n kimppuun. Tänään uusia juttuja oli paljon:
1) puusta tehty A
2) lähestyminen/poistuminen renkaan kautta
3) valkoinen alastulo (-> valkoinen boksi ei ehkä erotu niin tehokkaasti)
4) poistuminen A:lta mutkaputkeen ja vasta sitten palkka
5) boksi lopulta kertaalleen kokonaan pois ja testi, miten siinä sitten käy.

Minun naksutinkäteni on ihan liian herkkä ja kaksi kertaa tuli naksautettua, vaikka Pika loikkasi boksin yli. Onneksi Pika jäi kuitenkin ilman pallopalkkaa väärän suorituksen jälkeen.

Nyt on saatu A:lle jo paljon erilaisia juttuja: erilaisia A-esteitä, erilaisia lähestymisiä, erilaisia poistumisia, vedättämisiä, yhtä matkaa juoksemisia, vauhdissa perään jäämisiä... Tästä repertuaarista puuttuvat vielä ne ohjaukseen tulemiset A:n jälkeen ja totuttelemista boksittomaan A:han. Sen jälkeen sitä taitaisi olla kuono kohti kisakenttiä. :)

4 kommenttia:

Elisa L kirjoitti...

Kuinka monta kertaa viikossa olet tehnyt aata ja kauanko arvelet kisakuntoisen aan saavuttamiseksi menevän aikaa yhteensä? Mä alan nyt työstämään Kikin juoksaria ja tietenkin se nyt on vähän eri asia, kun este on sille tuttu mutta suoritustapa muuttuu. Heitä silti joku arvio mitä luulet Pikan kanssa aikaa menevän :)

emilia kainulainen kirjoitti...

Hm, tosi vaikea sanoa, kun se on sitten jokaisen oma päätös, että millon kokee A:n olevan niin varma, että uskaltaa lähteä sitä kisakentille testaamaan. Me ollaan nyt tehty 1,5kk ja blogissa on mun muistaakseni kaikki treenikerrat, mitä ollaan A:n kanssa tehty eli kaikki on videoina tai vähintäänkin tekstimuotoisena muistissa. Blogista laskien ollaan käyty 1,5 kuukauden aikana jotakuinkin 16 kertaa treenaamassa A:ta eli keskimäärin 2-3 kertaa viikossa.

Mä toivon, että A olis kisavalmis elokuuhun mennessä eli sillon olisi jotakuinkin 3 kuukautta mennyt treenaamiseen.

Nähtäväksi jää, miten pitkä kyseinen projekti tulee olemaan Nokin kanssa.. ;)

Elisa L kirjoitti...

Hyvä tietää. Voi olla että me päädytään testaamaan aata kisakentille hieman lyhyemmän treenin jälkeen ;). Ei varmasti fiksua, mutta täytyyhän sitä sitten päästä testaamaan kun kisoissa Kikillä on eri vire kuin treeneissä.

emilia kainulainen kirjoitti...

A:n kanssa on vain se ongelma, että toistoja ei täyskorkealla A:lla voi tehdä ihan kauhean montaa peräjälkeen, koska treenistä menee pointti, kun koira ei enää venytäkään laukkaa samalla tavalla, kun lihakset väsyvät. (Iida Vakkuri taisi puhua jostain 5-7 toistosta, tai jotain?) Ja veikkaisin niitä toistoja pysäytysA:ta tehnyt tarvitsee itse asiassa enemmän kuin nollasta lähtevä koira. Itse toivon, että kisatauko ei venähdä ihan holtittoman pitkäksi, jos teen pohjatyön tasaisella mahdollisimman vahvaksi. Pikan kanssahan siirryin A:lle nopeasti,koska Pikasta oli kivaa mennä LUJAA!!!! mutta ei se ollut niin justiinsa, osuuko tassut boksiin vai ei. Noki sitä vastoin näytti ainakin ensimmäisissä treeneissä heti keskittyvän siihen, että "tehdään niinku äiskä käskee".

Nokin kanssa yritän lähteä kisakentille vasta sitten, kun juoksuA on niin varma kuin olla voi, koska se ainoa asia, jonka tässä haluan ehdottomasti välttää on A:n alastulo, joka tullaan pystäytyksen ja "juoksuA:n" välimuotona, jossa koira töpöttelee A:ta alaspäin ja sitten jossain kohdassa vain loikkaa esteeltä. Sitten, kun A oikeasti sujuu neljällä laukalla treeneissä virheettömästi, uskallan lähteä kokeilemaan kisakentille.

..ja tämä siis siitä syystä, että Noki on taivahisen kiltti ja se kyllä ainakin tähän asti on tehnyt juuri niin kuin on käsketty - oli kisakierrokset tai ei-, jos se vain tietää, mitä sen on käsketty tehdä.