lauantai 23. elokuuta 2014

Kotka 23.8.2014

Tänään ajettiin koko lauman kanssa Kotkaan katsomaan, millaiset agilityradat Salme on rakennuttanut. ..ja nehän olivat tietenkin taattua Salmea. Siis ykkösluokka-Salmea. Lähes pelkkää suoraan juoksemista pienellä twistillä. Eli helppoa, paitsi ei kokonaan.

Ekalla aksaradalla oli hyppy-pituus-rengas-hyppy -suora, jonka jälkeen edessä oli putken suu, mutta sitä ennen piti kääntyä aavistus viidennelle hypylle, joka ei tietenkään näkynyt koiralle lähtöpaikalta vaan edessä häämötti kuudes este eli se putki. Päätin olla epänössö, jätin Pikan rohkeasti lähtöpaikalle ja kävelin itse neljännen esteen taakse kutsumaan, jolloin peitin putken suun ja pääsin näyttämään jo hyvissä ajoin, että pitäisi kurvata aavistus vasemmalle neljännen hypyn jälkeen. Pika kiljahteli parit äänenmurroshaukut perääni ja takapuolikin pompahti ylös, mutta käskyllä istui takaisin alas ja rauhottui odottamaan vapautuskäskyä. Vapautui vasta luvan kanssa ja suoritti hyppysuoran tosi hienosti. :)

Pika irtoaa kisatilanteessa putkiin ihan eri tavalla kuin treeneissä, joten on vielä tottumista, että osaisin ennakoida, miten kaukaa uskallan lähettää. Irtoili siis todella hyvin putkiin ja kääntyi putkelta (!!!!!!! käytiin eilen Ojangossa Niinun katastrofitreenien jäljiltä tekemässä putkelta kääntymistä) ilman kaarratusta keinulle. Keinu sujui kuten treeneissä ja niin sujui A:kin! A:lta jopa käännyttiin loivasti ja silti toimi ihan unelmasti. JEE! :) Loppusuoralle tultiin U-putken vauhdittamana. "Enää kaksi hyppyä, kepit ja maali", ehdin ajatella. Mutta Pika sinkoutui putkesta niin vauhdilla kahdelle hypylle, että vaikka huusin keppikäskyä jo heti putken jälkeen, Pika ei saanut jarrutettua ensimmäiseen väliin vaan aloitti kepit tokasta välistä. Otettiin kepit uudelleen ja juostiin vitosella maaliin. Vauhti olisi ilman keppivirhettä riittänyt voittoon, mutta eipä siinä mitään. Ihan älyttömän hyvä mieli oli radan jälkeen. :)
Oma muistikuva päivän ekasta aksaradasta.


Tokalla radalla tehtiin Salmen tyylille uskollisena sama rata "takaperin". Rata sujuikin nollana aina loppusuoralle asti. Viidenneksi viimeisellä hypyllä (sillä, joka edellisellä radalla oli se pois alkusuoran linjasta ollut hyppy) olin myöhässä ja ajauduin kai liian "syvälle" ohjaamaan, jolloin päädyin väistämään seuraavaa siivekettä niin vahvasti, että Pika ei tajunnut edessään olevaa loppusuoraa. Se kurvasi kolmanneksi viimeisenä olleen renkaan ohi ja sen jälkeen sählättiin hylly. Lähtökohtaisesti jo ohjaussuunnitelmani oli jälkikäteen ajateltuna huono. Olisi pitänyt tehdä jotakin toisin. Pika oli paljon nopeampi, mitä olin rataantutustumisessa ajatellut ja sijoittumiseni ihan pylleröstä loppusuoraa varten.

Jäi kaiken kaikkiaan todella hyvä mieli kisoista. Pika teki keinun ensimmäistä kertaa kisaradoilla ja se teki sen kummallakin radalla hyvällä vauhdilla ja hallitusti. Lisäksi A:t toimivat jälleen ja Pika pysyi lähdössä, vaikka menin kutsumaan todella kauas. Kepit Pika teki kummallakin radalla loppuun asti ja irtoili putkiin eikä edes harkinnut, että lähtisi kaartamaan minua kohti putkeen lähetyksissä, vaikka jäin hetkittäin aika kauas taakse, vaan määrätietoisesti pinkoi edessä olevaan putkeen taakseen katselematta. Lisäksi putkelta keinulle kääntyminen ilman kaarratusta oli älyttömän jees. :) :)

Ensi viikonloppuna suunnataan Heinolaan testailemaan aksaratoja kummankin mustavalkoisen kanssa.


Kisojen jälkimainingeissa rentoillaan vähän normaalista poiketen koko lauma samalla sohvalla. :) (Kolan ja Pikan välinen asetelma on ainakin tällä hetkellä selvä: Kola vie ja Pika vikisee. :) )

Ei kommentteja: