lauantai 9. elokuuta 2014

Pika vs. agilityradat (ja hyppyrata)

Oman seuran kisoissa korkattiin vihdoin Pikan kanssa agilityradat. Minna Räsänen oli tehnyt tosi kivat ihan oikeasti ykkösluokkaan sopivat rallattelut, joista ekalla rallateltiin voittoon asti. :) Hihkuin mielessäni jo siinä kohdassa, kun tultin kentälle ja huomasin onnekseni, että A oli loppusuoralla! Aivan mahtavaa! Pääsin vedättämään U-putkesta ja pinkomaan ihan niin kuin treeneissä on tehty. JESJES!

Toisella radalla nousi esiin se fakta, etten ihan vielä oikein tiedä, miten Pikassa painetaan jarrua ja miten herkästi ratti kääntyy - jos kääntyy. Oltiin otettu jo kieltovitonen kuudennelta esteeltä, kun en vain osaa arvioida, mihin asti ehdin A:n jälkeen. No en ehtinyt. :D Jäin auttamattomasti jälkeen, joten Pika kääntyi minua kohti putkesta sukeltaessaan ja tuli hypyn ohi. Lisäksi ennen puomia olin myöhässä ohjaamassa hypylle, joten Pika lukitsee puomin ja suihkaisee sinne taakseen katsomatta. :D Loppusuoraa lähestyttäessä Pika päätti, että "me mitään loppusuoraa lähestytä, me OLLAAN loppusuora WROOoOOooooOOM!" Minä jäi pyllistelemään ohjausta kohti sivulla ollutta putkea ja Pika pinkoi "loppusuoraa" tukka hulmuten. :D Tuomari nauroi taustalla ja minä huutelin perään, että "ei se ollut vielä loppusuora!!!" Jäi kuitenkin ihan älyttömän hyvä mieli, koska Pika teki juuri sitä, mihin sitä olen yrittänyt opettaa: se irtosi itsenäisesti ja meni vain kyselemättä eteenpäin, kun muutakaan ohjetta ei ollut. Mussukka!

Kolmas rata oli hypäri, jossa jo etukäteen arvelin, että jossain kohtaa homma kusee, koska melkein kaikilta putkilta piti kääntyä suhteellisen tiukasti. Putkilta kääntyminen ei (vielä) ole Pikan bravuureita, joten minä ryssin homman jo heti ensimmäiselle putkikäännökselle. Yliohjasin Pikan kokonaan ohi hypystä, joten siitä kielto. Ja sitten hetkeä myöhemmin jään putkella aivan totaalisen horisonttiin, kun Pika sinkoutuu putkesta _PALJON_ nopeammin mitä olisin kuvitellut, suorittaa hypyn ja renkaan ja minun suunnittelemani valssi renkaan jälkeen jää vain haaveeksi. Ehdin ajatella, että "voiiiiipaska nyt en ehdi millään!" Enkä ehtinyt. Pika tekee jälleen sen, mihin sitä on totutettu ja pinkoo vain kohti horisonttia, kerran ei muitakaan ohjeita ole olemassa. :D

Jäi kyllä hyvä mieli kokonaisuudessaan ihan jokaisesta radasta. :) Pika teki keskimmäisellä hyllyagi-radalla hienon puomin ja vapautui vasta käskystä. Hieman jännitti, että malttaako odottaa lupaa, koska edellisellä radalla vapautin sen nopeasti. A sujui käsittääkseni kummallakin agiradalla tosi nastasti. Jesjesjesjes. :) Superhyvä mieli! :)




1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Teillähän oli sitten nollavoitto molempina päivinä. Aika makea agilityrata-korkkaus Pikalla. Ja kepit se hakee aivan mahtavasti kovassakin vauhdissa. Onnea.