sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

metallitöitä ja hyviä suorituksia

Viikonlopun aikana puuhattiin iskän kanssa 2x2 -kepit metalliputkesta ja lattaraudasta. Ensin oli tarkoitus pistää puiset kepit, mutta ne notkuivat ja huojuivat niin pahasti, ettei kepeistä olisi ollut mitään iloa. Korvattiin puukepit metalliputkilla, ja nyt kelpaa treenata. :) Hioin metalliputkia lauantaina niin villisti, että käsien lihakset on ihan jumissa.

Nyt kepit on myös maalattu kertaalleen, joten ensi torstaina alkeisaksaajat pääsevät testaamaan upouusia keppejä! Ja Kolakin ihan lähipäivinä.

Tänään sunnuntaina suunnattiin Nokin kanssa Porvooseen Porskin kisoihin ottamaan kaksi agilityratastarttia. Ilmoittautumispisteessä törmättiin jälleen "tuttuun", joka tiesi minut ja erityisesti varmaan koirani, mutta minä en häntä. No. Nytpä tunnen minäkin hänet, eli Concurrido-kennelistä Delin Kiki-pennun hankkineen ihmisen. (Ihmisten nimet jää aina kysymättä.;) Oli mukavaa, että oli seuraa ja tuli höpöteltyä, ettei tarvinnut jännittää ja odotella yksin.

Ensimmäinen rata tuntui aika haastavalta, mutta löysin taas tuttuja juttua menneistä treeneistä. Alkusuoralla tuuppasin Nokin sivuttain irrottamalla hypylle ja pituudelle ja menin ottamaan melko kauas sivusuunnassa vastaan, että sain käännettyä piskin nätisti U-putkeen. Siitä rata sitten eteni sillä tavalla mukavan rennosti ja loppusuoralla olin jo aika varma, että nyt tuli nolla. Ja tulikin. -10.10 sekuntia aliaikaa tuntui hyvältä ja riittävältä määrältä luvaan, mutta varma ei voinut olla. Viimeisen suorituksen jälkeen selvisi, että tultiin toiseksi Rai Rai -bortsun jälkeen. :) (: Hurraa!

Ekan radan haasteelliset paikat:
1) Sivuttain irtoaminen alkusuoralla -> En ole juurikaan päässyt testaamaan kisatilanteessa.
2) Takaaleikkaus kepeille ja keppien lähestyminen hurjaa vauhtia U-putkesta. Sujui hienosti.
3) Sellainen käännös, joka muistuttaa back-lappiä, mutta en ole ihan varma oliko se se. Joka tapauksessa ohjaus, jota en tosiaankaan ole aiemmin käyttänyt kisoissa. :) Ja se sujui tosi mainiosti! Jälkiselvityksessä kävi ilmi, että kyse oli viskikäännöksestä. :) :)

Toisella radalla kolmen hypyn alkusuoran päässä häämötti puomi, jonne koiran ei pitänyt mennä, vaan kääntyä vasemmalle muurin takaakiertoon. Unohdin kai ottaa Nokin hallintaan kolmannen hypyn jälkeen tai sitten ohjasin takaakiertoon liian korkealla kädellä (Tässä syy, miksi haluaisin aina AINA radat videoitua!! Harmittaa, etten tiedä, mikä meni pieleen.) ja Noki lipsahti puomille. Se huomasi välittömästi, että "nyt meni muuten pieleen!", kääntyi ympäri ja otti kontaktin oikein - niin kuin jokainen kiltti ja kuuliainan pikku Tiitiäinen aina tekee. :) :) Heitin Nokin muurin takaakiertoon ja jatkettiin rata kisanomaisesti loppuun. Heti siinä muurille heittäessä tuli fiilis, että "nyt tehdään näyttävä hylly!" Hymyilytti jotenkin sisäisesti.

Rata sujui kuin tanssi. Tuntui, että tehtiin tosiaan jotain hitsin näytössuoritusta, jossa mikään ei voi mennä vikaan. Pääsin Nokin kontakteilta tosi nopeasti pois ja kiritin sitä kepeillä puskemaan täysillä. Kaikki toimi ihan mielettömän helposti ja kevyesti. Maalissa hihkuin Tiitiäiselle, miten upea otus se on ja miten mahtavat suoritukset tuli tehtyä. Jäi aivan törkeän hyvä mieli molemmista radoista. (Jos rehellinen olen, hyllystä jäi vielä himppusen parempi mieli kuin nollasta.)

Nyt tarvitaan siis vielä yksi nolla, niin sen jälkeen päästään tutkiskelemaan, millaista meno on kolmosluokassa. :) Jibii!

3 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

No hitsi, hieno menestys teillä. Paljon onnea!
Seurassani ollut perropoika on myös Nokin sukulainen Concurridosta. Tinto nimeltään. Tintokin sai nollan ja voitti luokkansa. Hyvä päivä teidän suvulla. Toisin kuin Friidalla. Me ei olla vielä oikein kypsiä kakkosiin.

Anonyymi kirjoitti...

Oli kiva tavata sinut ja Noki! Ja kiitos niistä treenivinkeistä! Olen painanut kaikki mieleeni. Kohta kisataan sitten samassa luokassa, kun saatte sen viimeisen LUVA:nne. Harmillinen se puomille hyllytys. MInäkään en nähnyt oikein mitä tapahtui. Noki oli selvästi ihan varma, että sinne kuului mennä eli sinnehän sinä sen ohjasit ;)

terveisin Kikin emäntä Virve

emilia kainulainen kirjoitti...

No niin, siis Virve. :D Sinne puomillehan mä joo jotenkin sen ohjasin. Harmi, ettei sullekaan osunut silmään jotain MAJOR-ääliövirhettä, mitä voisi sitten muistaa jatkossa välttää.. ;)