torstai 24. tammikuuta 2013

Niinulla jälleen

Kivat treenit. :) Tykkään kovasti siitä, että treenit ovat tämän vuoden puolella olleet lyhyempiä pätkiä ja muutenkin jotenkin "suoritettavampia" ilman lähes järjettömän vaikeita kohtia. Oma (ja varmasti koirankin) itseluottamus pysyy paremmin positiivisessa vireessä, kun ei jää tunne, että "mitään en taaskaan osannut". Silti on opittu jo tämän vuoden kolmissa treeneissä paljon. :)

Tänään takanaleikkaus käänsi Nokia ensimmäisellä yrityksellä ihan väärään suuntaan, enkä osannut reagoida väärin luettuun ohjaukseen keskeyttämällä rataa, kun tilanne tuli jotenkin ihan yllättäen. Toisella suorituksella Noki kyllä jo kääntyi oikeaan suuntaan, mutta pudotti riman, koska takanaleikkaukseni oli noin kilometrin myöhässä. Vähitellen sain ajoituksen kohdilleen - ja leikkaus pitikin sitten näköjään tehdä niin aikaisin, että Niinukin sanoi olleensa ihan varma, ettei Noki edes mene hypylle, kun juoksin Nokin linjan poikki niin aikaisin ja tiukassa kulmassa. Eipä ole vieläkään minulle tuttu tuo ohjaus ja sen ajoitus ja vaikutus Nokiin. No, ajan kanssa..

Lisäksi kolman valssin hässäkässä olin heti ekassa valssissa myöhässä, kun en saanut pussin jälkeen olevaa persjättöä jotenkin yhtään toimimaan. Olin ihan eri paikassa kuin missä oletin olevani, joten vauhti töksähti ja johti myöhästymiseen seuraavassa ohjauksessa. Muuten taputtelen kyllä itseäni salaa olkapäälle, sillä kropassa alkaa olla tunne, että hallitsen liikkumiseni pyörähtämisessä täysin uudella tavalla. En meinaa kaatua. En tunne olevani Linnanmäen laitteessa, jossa pyörin holtittomasti. Eikä tunnu siltä, että vauhti pysähtyy täysin pyörimisen alkaessa. Saan jotenkin lantion kääntymään niin, että jaloilla on koko ajan hallinta ja säilytän katsekontaktia koiraan entistä paremmin, kun en paniikissa vain yritä pyörähtää mahdollisimman nopeasti. Jesh! :)

Toisella radalla ei ehditty montaa toistoa ottamaan - ja kaiken hyvän lisäksi olin opetellut radan yhden hypyn väärinpäin.. :D Päällejuoksu ei meinannut oikein irrota, kun rataantutustumisestani poiketen hyppy suoritettiinkin sitten takaakiertona.


Ei kommentteja: