lauantai 19. tammikuuta 2013

Pika treenaa

Tänään Pika pääsi ensimmäiselle aksakurssilleen Sanna Lehtosen oppiin. :) Tehtiin ohjausharjoituksista persjättöä ja takanaleikkausta, juostiin siivekkeiden välistä, käännöksiä ja tietysti lelulla leikkimistä. :) Pika puhkui ryppyotsaista vakavaa intoa ja ärjyi aina, kun tekeminen pysähtyi tai Pikalle ei paljastettu tarpeeksi selvästi, mitä on tapahtumassa.

Ihan maailman suloisimpia RÄYHG! -karjahduksia. :D

Käännöksiä harjoitellessa en mitenkään osannut ennakoida käännöstä oikea-aikaisesti. En vielä yhtään tunnista Pikan nopeutta, joten tein käännöksen jokaisella kerralla niin myöhään, että Pika meni kaarteessa G-voimia uhmaten suhteellisen hallitsemattomassa sivuluisussa, kun sai tiedon kääntymisestä ihan viimehetkellä... :D "KÄÄNNY JO!" ei auttanut yhtään. En vain osannut ajoittaa.

Persjätöt toimivat ihan törkeän hyvin. Ehdin jopa keskittyä ja katsoa koiraa (jesh!) niin tarkasti, että näin, miten yhdellä ensimmäisistä suorituksista Pika oli aikeissa lukita väärän käden, mutta kun ryhdyin juostessani kutsumaan sitä lelukädellä, Pika vaihtoi katseen oikeaan käteen ja syöksyi leluun kiinni loistavasti.
Tehtiin myös muutamia valssitreenejä, takaakiertoa ja putki pariin otteeseen. Pika ei ollut vieraasta ympäristöstä millänsäkään eikä häiriintynyt vieraista koirista pienintäkään vähää.

Nyt, kun itsellä on jo joku käsitys oman kropan käytöstä tässä lajissa, tuntuu asioiden opettaminen (erityisesti tietysti ohjauskuvioiden opettamisen osalta) jotenkin tosi paljon helpommalta. Lisäksi itsellä on jo tietynlainen näkemys siitä, miten ja mitä haluan Pikalle opettaa. (Ja ajatus myös siitä, mitä ja miten en halua opettaa.)

Ei kommentteja: