lauantai 12. tammikuuta 2013

omissa kisoissa

Tänään tarjolla oli sekä paskamainen rata, että mukava rata. Salonen tarjoili sellaista kuraa, että oksat pois. En tykännyt radasta yhtään, sillä se oli jotenkin tosi epäloogisesti etenevä ja koiralle oli koko ajan epäselvää ja arvoitus, mihin rata seuraavaksi tulee jatkumaan. (Varmaan tästäkin radasta jotkut tykkäsi, mutta se ei vaan ollut minun palani kakkua.) Olin jotenkin aika varma radalle astellessa, että tehdään ehkä kolme ensimmäistä estettä, sitten sählätään jotain täysin käsittämätöntä ja sen jälkeen marssitaan ulos radalta.

No. Niin ei kuitenkaan sitten käynyt, vaan väännettiin nolla ja sijoituttiin viidenneksi. :)

Ehdin ennen omaa suoritusta nähdä niin monta rataa, että tein sen, mitä kielletään tekemästä: muutin rataantutustumisessa tehtyä suunnitelmaa. Itse asiassa muutin suunnitelmaa kolmessa kohtaa, joten mentiin tekemään aika perusteellisesti erilaista suoritusta kuin mitä olin ajatellut. Olisi ollut ihan turhaa lähteä toteuttamaan suunnitelmaa, koska koira koiran perään osoitti, että en pysty Nokia suunnittelemallani tavalla mitenkään ohjaamaan oikeaan paikkaan. Ja ainakin tällä kertaa suunnitelman muutos kannatti. :) (Toki olisi aika tavoiteltavaa, että pystyisi jo rataantutustumisessa näkemään nuo ongelmakohdat eikä edes suunnittelisi ohjausta, joka osoittautuu ihan mahdottomaksi..)

Toisella radalla Savioja oli suunnitellut todella sujuvan ja etenevän tykityksen, jossa ei ollut kuin pari sellaista kohtaa, joissa piti ottaa vähän tarkemmin. Tärkein huomio oli, että ennen rengasta ollut putki syötti täysin renkaasta ohi, joten oli pakko napata koiraa haltuun. Ja toinen kohta oli keppien jälkeen, jossa osa koirista luki radan jatkuvan kaartumisen sijasta suoraan eteenpäin. Rytmityksellä saatiin kuitenkin Nokin kanssa homma hoideltua ja maaliin juostiin nollalla ja saatiin lopulta pronssia. :) 

Työskentely tuntui tänään todella vaivattomalta ja saumattomalta. Noki teki, mitä pyysin ja tajusin pyytää ihan oikeita asioita. :)
Ei kommentteja: