keskiviikko 15. toukokuuta 2013

4 x hyl

Anne Viitanen helli ruoskalla kisaajia. Radat olivat todella vaikeita ja tuloksia tuli äärimmäisen vähän. Ekalla radalla nollia taisi tulla 4/47 koirakkoa ja toisella radalla nollia ei tullut ainoaakaan ja tuloksiakin vain kolme. Kympillä voitti.

Ekalla radalla Kola päätti A:n jälkeen hypätä hypyn suoraan yli, vaikka kyse oli takaakierrosta - ja kun Kola on jotain päättänyt, ei minun fysiikkani sitä estä. Niinpä sitten oltiin ikään kuin PIKKUISEN samalle linjalle pyrkimässä molemmat. Kola hyppäsi täysillä ja rojahti siivekkeen päälle. Jatkettiin matkaa täydellä raivolla ihan kuin mitään ei olisi sattunutkaan. Kolalla oli aivan karmea raivo päällä ja se suorastaan tappoi pihassa ja puutarhassa ihan vain asenteellaan. :D

Noki teki ihan ok radan - minä yritin osassa kohtia sabotoida Nokin etenemistä kylläkin. Mutta ehdottomasti radalla oli onnistumisia. Noki ei mennyt putkeen, vaan suoritti hypyn takaakierron, vaikka hyppy oli _aivan_ putken suulla. Lisäksi ihan puhtaasti kokeilumielessä keksin rataantutustumisen jälkeen kokeilla radalla ohjausta, jota osa bortsuihmisistä (hehe) näytti suosivan. Eli jätin valssaamatta "turvallisesti" ja vedin käyttöön villin kortin: sylkkärin. Sehän toimi aivan törkeän hyvin! Pitäisi ottaa se ehdottomasti aktiiviseen käyttöön, kun Noki lukee sitä todella hyvin ja taipuu mainiosti. Harmi kyllä jostain syystä (jota tässä kohtaa en osaa analysoida, kun käytössä ei vielä ole illan videoita) Noki ei noudattanut keppikäskyä vaan hyppäsi matkalla yhden väärän hypyn, joten siitä hyl.

Toisella radalla päästiin Kolan kanssa esteelle 13 keppivitosella ja riman putoamisella (jos en väärin muista). Kola oli edelleen aivan hirmuisilla tappokierroksilla. Ja kun A:lla olisi pitänyt mennä kontaktin loppuun ja lähteä sitten 180 astetta paluusuuntaan, oltiin Kolan kanssa NIIN eri linjoilla radan ja esteiden suorittamisen osalta, että päädyin kulkemaan suoraan maaliin. Kola ei ensinnäkään tullut kontaktin loppuun ja toisekseen se lukitsi täysin _maanisesti_ vinossa edessä olleen renkaan. Yritin suht kovallakin äänellä saada Kolan ottamaan kontaktin oikeaoppisesti, mutta iso herra Sekopää vain tuijotti silmät päästä pullottaen rengasta ja karjui. :D Joopa joo.

Nokin kanssa toinen rata alkoi mälsästi, kun toinen rima putosi. Se itse asiassa putosi aivan hirveän monella koiralla.. Odotan videon näkemistä, että pääsen arvioimaan, mikä meni pieleen. Riman jälkeen jatkettiin matkaa esteelle 9 asti ihan pulmitta. Oma rytmitykseni oli kuitenkin pielessä ja valssi myöhässä, joten Noki leijui ilmassa hypyn 17 päällä, kun karjuin AAAARGHHhhia. Hyllyn jälkeen rata eteni jälleen ihan hyvin ja virheittä aina maaliin asti. Erityisen ylpeä tällä radalla olin vitoshypyn sujumisesta ja A:lta lähdöstä. Vastakäännös A:lta lähtiessä tuntui aika liiottelulta, mutta varmaankin 25 koiraa oli mennyt putkeen 4 (väärästä päästä), joten ajattelin varmistaa, ettei Noki lue ohjaustani mitenkään siihen suuntaan. Eikä lukenutkaan. Noki kääntyi jopa liian tiukasti A:lta, joten jouduin törkkäämään oikein kunnolla, että sain sen takaakiertoon seuraavalle hypylle.

Loppusuoralla jälleen hirmuinen määrä koiria hyllytti, kun puomin jälkeen koira ehti lukita putken renkaan sijasta. Juoksin, minkä kintuista pääsin ja päätin, että minun liikkeessäni MIKÄÄN ei jätä epäilyksen sijaa sille, mihin suuntaan rata puomilta jatkuu. Ja se toimikin. Tulin Nokista ohi sen verran äkäisesti, että Noki ei mielestäni edes vilkaissut putkelle.

Lopputulemana Nokille toiselta radalta siis vitonen ja vain (????) yksi hylly.


Ei kommentteja: