torstai 17. lokakuuta 2013

EPÄJÄRJESTELMÄLLISYYDELLÄÄNKÄÄNKÖHÄN?!

Äiti kysyi viime viikonloppuna, että onko koirilla jotkut omat nukkumapaikat ja että nukkuvatko ne koirapedeissä. Vastasin, että nukkuvathan ne koirapedeissä kyllä, mutta mitään omia paikkoja ei ole. Ja että makuuhuoneen suuri sininen koirapeti on suosituin, mutta se ei ole kenenkään oma nukkumapaikka.

..kuinka väärässä olinkaan..

Eilen illalla kannoin läppärin sänkyyn ja ryhdyin katsomaan netistä nukahtamisdokkaria. (Eli jotain dokkaria, jota en koskaan saa katsottua loppuun, kun nukahdan aina kesken.) Jossain kohdassa - jo hyvän aikaa ohjemaa katsottuani - havahduin siihen, että ehkä kymmenen sekunnin välein jostain pimeyden keskeltä kuului epämääräinen "NNNGH." ja että tätä oli jatkunut ehkä jo pitkäänkin. Uppouduin kuitenkin takaisin ohjelman pariin. Mutta neljän tai viiden uuden NNNNGHin jälkeen olin pakotettu nousemaan sängystä ja katsomaan, mistä oikein on kyse.

Makuuhuoneen ovensuussa istui suurilla, pyöreillä ja kosteilla silmillään kiinteästi makuuhuoneeseen tuijottava Noki. Ärsyynnyin lievästi ja käskin Nokin makuuhuoneen puolelle. Näytin tyhjää pientä harmaata koirapetiä makuuhuoneen nurkassa, mutta Noki ei tahtonut siihen. Se loikkasi isossa sinisessä pedissä nukkuvan Kolan ohi ja meni makuuhuoneen toiseen nurkkaan. Homma hoidettu, ajattelin, ja jatkoin ohjelman töllöttämistä.

Olin ehtinyt katsoa ohjelmaa eteenpäin ehkä kymmenen minuuttia, kunnes... NNNNGH. ...NNNNGH... ... NNNNGH... Havahduin siihen, että omituinen ähkiminen jatkui edelleen eikä ilmeisesti ollut missään vaiheessa loppunutkaan. Pistin valot päälle vain huomatakseni, että Noki istui niillä tassunsijoillaan, joihin se oli Kolan ohi loikattuaan laskeutunut. Se ei ollut käynyt makuulle puhumattakaan siitä, että olisi käynyt nukkumaan. Se tuijotti jälleen silmät kosteina ja pyöreinä eteensä. Ja vasta siinä kohtaa minulla piuhat yhdistyivät. Voihan tuuba. Noki tuijotti suurta sinistä koiranpetiä, jossa Kola veti zetaa niin että soi. "Alahan mennä siitä", sanoin Kolalle. Sillä oli täysin selvää, että Kola nukkui / leikki nukkuvaa Nokin sängyssä. Ei epäilystäkään. Ilman vastaväitteitä Kola vääntäytyi pystyyn ja marssi olohuoneeseen omaan sänkyynsä. Ja siinä silmänräpäyksessä Noki oli petaamassa omaa sinistä suurta petiään Kolan haisulipyllyn jäljiltä takaisin kuntoon. Aika kova petaaminen siinä olikin, se täytyy sanoa.

Petaamisen jälkeen taloon laskeutui hiljaisuus. Epäjärjestelmällisyys meinasi pilata Nokin yöunet.

---------------

Tänään Pikalle vähän enemmän toistoja, kun käännettiin ensimmäistä kertaa ekaa porttiväliä vähän vinoon.

Ei kommentteja: