lauantai 19. lokakuuta 2013

kompakysymyksiä

Varmaan ihan jokainen suomalainen on kuullut kysymyksen viidestä norsusta ja siitä, miten ne saadaan mahtumaan auton kyytiin. (Vastaus: kaksi eteen, kolme taakse)

Ja ihan takuulla suurin osa on kuullut myös sen aivopähkinän, miten joen yli kuljetetaan kettu, lammas ja kaali, kun veneen kyytiin mahtuu vain yksi kuljetettava kerrallaan eikä lammas saa jäädä yksin kaalin kanssa eikä kettu yksin lampaan kanssa. (Vastaus: Lammas toiselle rannalle. Palaa hakemaan kettua. Kettu kyytiin ja paluumatkalla palautetaan lammas lähtötilanteeseen. Kaali toiselle rannalle. Palaa hakemaan lammas uudelleen.)

Ja mitä saadaan, kun yhdistetään nämä kaksi kompaa?

Saadaan aikaiseksi koulutustoimikunnan kuusi jäsentä, joilla yhteensä 11 koiraa ja jotakuinkin 6-8 häkkiä JA kolme autoa, joista yksi hajoaa. Miten siinä tapauksessa kuljetetaan Turkuun nämä 11 koiraa, joista kolme ei periaatteessa mielellään voisi matkustaa samassa autossa?

Vastaus: Kuusi perroa yhteen autoon, jonne ajatuksen tasolla tungetaan neljä häkkiä. Löydetään uusi auto hajonneen tilalle ja sinne kaksi ei-keskenään-toimeen-tulevaa - toinen etupenkille ja toinen takakonttiin. Ja kolmanteen autoon loput koirat ja häkit.

..kunnes kompakysymyksen yllätystekijänä paikalle ilmaantuu serkku, joka voi ulkoiluttaa sittenkin kotiin jäävän Kolan, jolloin yksi keskenään ei-sopivista koirista poistuu yhtälöstä, kuten myös yksi häkki. Näin ollen yhteen autoon tarvitsee mahduttaa vain viisi keskenään toimeentulevaa perroa ja kolme häkkiä, toiseen autoon eteen yksi ja takakonttiin toinen ja kolmanteen loput.


Ei kommentteja: