sunnuntai 16. syyskuuta 2012

ärsyttää.

Tämän päivän kisoista jäi vain ärsytys ja paljon ihmetystä.

Ensimmäinen rata oli ihan jees, nolla oli taas melkein siinä. Ainoastaan mutkaputkella otettu kielto toi vitosen. (Ja tuo sama mutkaputkiohjaus sattui olemaan viime treeneissä, missä se sujui täysin ongelmitta.. Huoh.) Videolta katsottuna ihanasti esiin tulee se fakta, että Noki lähtee kontakteilta lupaa odottamatta. Voi ärsytyksen määrää.

Toinen rata oli samaa sarjaa. En huomannut itse radalla, että Noki karkasi - ennen kuin vasta hyllytyksen jälkeen puomilla. Otti päähän ja raskaasti. Palautin Nokin kontaktille. Lisäksi Noki sekoili renkaalla TÄYSIN yllättäen. Ja mikä vielä paskempaa, se teki täsmälleen saman rengassekoilun viimeisellä radalla. En muista sen tulleen renkaasta ohi koskaan. Todella outoa. Lisäksi Noki tuli hyppärillä kahden hypynkin ohi. Sekin oli täysin kummallista. Miksi se niin teki? Tuo menee kyllä aivan puhtaasti Nokin piikkiin. En voi muuta sanoa.

Ja ettei lista sekoiluista ja epäonnistumisista loppuisi näin lyhyeen, Noki pudotti riman myös siinä kohtaa, kun oli tarkoitus ohjata viskikäännös. Kahdella eri radalla. Se ohjaus menee treenattavaksi. Kuten myös renkaalle lähestymiset.

Voihan tuuba. (Ja Noki menee Riinan fyssaroitavaksi keskiviikkona. Joku syyhän tuohon hyppyjen kiertämiseen on oltava. Ja yksi mahdollinen syy on lihasjumi.)

Radat olivat helppoja, kivoja, suoraviivaisia. Mielestäni eivät missään nimessä kolmosluokan tasoa, vaan ehkä kakkosluokan tasoisia. Olisi ollut ihan realistinen mahdollisuus tehdä vaikka kolme nollaa. Paitsi että ei ollut.

Onnistumisia?
Olihan niitäkin, vaikka ärsytys on tällä hetkellä päällimmäisenä.
* Onnistuminen oli ehdottomasti se, että tein kahdella viimeisellä radalla persjätöt kohtaan, johon aiemmin olisin keksinyt jotain muuta välttääkseni persjätön. Ja persjättö toimi hienosti. Kummallakin kertaa.
* Toiseksi Noki kesti kepeillä aivan mahtavan hienosti vedätystä keskimmäisellä radalla.
* Kolmanneksi Noki teki hienon sivuttaisen irtoamisen viimeisenä olleella hyppyradalla. Alku"suora"siksak oli 5 estettä pitkä ja todella monet koirat (joista osa niitä Suomen kärkikoiria) tekivät kyseiset hypyt hirmuisen sekoilun säestyksellä. (Emmi Lavikka marssi viidennen esteen taakse ja kutsui koiran luokseen. Oli "aika" mieletön suoritus.) Noki teki alkusiksakin mainiosti aina renkaalle asti. Pointsit myös minulle, että uskalsin lähteä kokeilemaan sivuttaista irtoamista noin reilulla sivuttaisetäisyydellä kisatilanteessa.

Yritin muuten hyppärin lopussa kepeillä ehtiä keksimään jonkun hauskan kikkaohjauksen tavallisen takaakierron tilalle, kun alla oli hylly. Keppien aikana en kuitenkaan ehtinyt keksiä mitään oikeasti järkevää erilaista ohjausta, joten se sitten jäi. Mutta ehdinpä sellaistakin siinä radan aikana pohtia.

Ja sitten ne videot:





Ei kommentteja: