torstai 20. kesäkuuta 2013

noki, lellipoika

Noki ja Kola ovat kyllä sellainen parivaljakko, että ihmeitä täytyy tapahtua, jos Pika ikinä lunastaa vastaavaa paikkaa tässä laumassa.

Täällä istumme aamupala käpälässä katselemassa parvekkeen ali lipuvia ihmisiä. Parveke on hiukkasen ahdas, mutta sopu sijaa antaa. Ikävä kyllä Tiitiäiselle tuli äkkinäinen tarve ryhtyä esittelemään pikkuruista punaista vinkulelua, kun Pika keksi jostain itselleen vaaleanpunaisen vinkulelun. Ja siitähän meinasi sitten soppa syntyä, kun Kola oli juuri kyöhnäämässä minun vieressäni ja Noki yritti mahtua pyykkitelineen ali tekemään kehuskelukierrosta vinkulelu suussaan.

Eihän siinä olisi ollut mitään ongelmaa, jos Noki tosiaan olisi pusertautunut pyykkitelineen ja Kolan muodostamasta kapeasta väliköstä - Kolan lellipoika Noki kun saa tunkea ihan ihollekin, eikä Kola hermostu. (Pika ei todellakaan saa tunkea iholle. Eikä kukaan muukaan koira, sen puoleen.) Mutta siinä meni sitten Kolallakin jo raja, kun pikkuherra Tiitiäinen lähti pusertumaan Kolan vatsan ali vinkulelu suussaan. Kolalla kärähti käämi välittömästi, mutta koska Noki on lellipoika, Kolan käämin punahehkuisuus katosi yhtä nopeasti kuin oli leimahtanutkin. Kola ikään kuin tajusi jo siinä karjumista aloittaessaan, että "Hupsis sehän on lellipoika!" Niinpä Kola hiljeni ja ryhtyi jatkamaan sitä mitä oli hetki sitten tehnyt eli seistä pönötti rentona vieressäni.

Ikävä kyllä lellipoika Tiitiäinen ei oikeastaan nähnyt, millä mielellä kääminsä käräyttänyt Kola tilanteen mentyä oli, koska pyykkitelineen vaatteet roikkuivat kasvoilla. Niinpä Noki jähmettyi nöyräksi pikku vänkyräksi ja anoi armoa. Pyykkitelineen seassa se kyhjötti niska notkolla ja selkäruoto pahoittelevasti mutkalla. Siinä kohtaa allekirjoittanutta alkoi naurattaa, sillä Noki selvästi odotti Kolalta armahdusta eikä Kola tajunnut tilannetta, koska Tiitiäinen tosiaan oli pyykkien seassa.

Lopulta Noki oikaisi itsensä nöyristelykyyrystä ja lähti jatkamaan pikkuisen vinkulelunsa kanssa. Hyvä kehuskelukierros meni kuitenkin ihan mönkään.

Auta armias, jos se olisi ollut Pika, joka olisi lähtenyt änkeytymään Kolan vatsan alitse. Siitä olisi tullut lihamurekkeen esiaste tai ainakin paljon aikaista mureampi. Noki on todellakin tehnyt hyvää työtä oman asemansa suhteen. Senkin lellipoika.

Ei kommentteja: