perjantai 23. marraskuuta 2012

järjestysmies Kainulainen

Pika on päässyt jo aivan sisälle laumaan. Se on aloittanut myös omalta osaltaan Kolan sääntöjen venyttämisen. Nuorena se on vitsa väännettävä, vai miten se meni. Kola mussutti olohuoneen lattialla yhtä tämän hetken lempilelua. Ja silloin ei ole lupa häiritä. Pika halusi silti ihan vain vähän häiritä. Kolan kielto oli kuitenkin sen verran selkeä, että häiritseminen oli aika pakko lopettaa. Mutta passiivinen vastarinta toimii, sen on Nokikin todennut jo moneen kertaan. Niinpä herra Pikku-Pika jäi istua nököttämään juuri sille etäisyydelle, että Kola kyllä vähän murisee, mutta niin vähän, että sitä ei oikeastaan tarvitse huomioida.

Hetkeä myöhemmin Pika totesi, että sen sisällä elää espanjalaisen sijasta SUURI italialainen. Niinpä tämän pienen suuren italiaanon oli aika pakko saada maistaa minun pizzapalaani. Ikävä kyllä SUURI italialainen on pakattu hyvin pieneen pakettiin, joten italialaisen tassut eivät saaneet nostettua nälkäistä italialaista sohvalle pizzaa maistamaan.

Mikä vääryys! Frutti di mare!

Veikka Vuorikiipeilijän ottein kääpiö kuitenkin vänkäsi itseään pizza-apajille. Ja sitten riitti. Nimittäin järjestysmiehelle. Järjestysmies veti synkän etutukan silmilleen, nosti hännän pystyyn ja asteli jäykin jaloin paikalle. "TÄÄLLÄ EI OLE MITÄÄN NÄHTÄVÄÄ! HAJAANTUKAA VÄLITTÖMÄSTI!" Ja johan hajaantui. Italiaano oli poistunut ja pieni espanjalaisrääpäle makasi myrtyneenä olohuoneen lattialla. Synkkä etutukka ja pysty häntä riittivät. Järjestysmiehen auktoriteetti on melkoisen korkealla eikä asiasta tarvinnut sanoa kuin elekielen voimin. (Nokia alkoi tässä vaiheessa hirvittää, koska ei voinut tietää, pitäisikö sohvalla nukkuvan Tiitiäisenkin hajaantua, vaikka Tiitiäinen ei mielestään ollut tehnyt mitään hajaantumiseen johtavaa. No. Ei tarvinnut. Järjestysmies ei puutu rauhalliseen toimintaan.)

Nyt myrtynyt espanjalainen on toipunut hajaantumisesta ja pistää pehmolelua kuriin kuin heikkopäinen.

1 kommentti:

Nuutuksen Toffee kirjoitti...

Mun täytyy varmaan joku kerta tuoda toi meidän Fasu järjestysmiehelle järjestettäväksi. Tai sitten mä voisin alkaa käymään järjestysmiehen järjestysmieskurssia kirjeitse. Anyway mä niin tarviin apuja ton roikkujan kanssa.