perjantai 16. marraskuuta 2012

Pikku-Pika

Niinhän siinä pääsi käymään, että kahden koiran talous muuttui pikapikaa kolmen koiran taloudeksi, kun Pika muutti Länsimäkeen.

Kolmen koiran emännöintiä on ehtinyt jatkua nyt tunnin verran ja isojen poikien reaktiot ovat olleet vertaansa vailla. Ulkona Kola heilutti Pikalle häntää. "Wau, joku kääpiöpentu." Nokia ei kiinnostanut.

Sisällä Kola ei enää heiluttanut häntää. Kola sanoi painavan sanansa ja sen jälkeen monta hiljaisempaa painavaa sanaa, kulki korvat luimussa ja pupillit ahdistuksesta suurena. Pika katsoi parhaimmaksi asettua makaamaan sohvan viereen ja siinä se nyt on nukkunut tulostaan asti. Ei siis juurikaan ottanut itseensä Kolan ahdistuksesta.

Ja mitä tekee Noki, tuo vanha vitsikäs viihdetaiteilija? Se tunnistaa välittömästi, että Kolaa ahdistaa. Se ei kiinnitä Pikaan pienintäkään huomiota, ei ahdistu, ei haistele, ei väistä, ei näe eikä kuule. Mutta Noki haistaa, näkee ja kuulee, että Kolaa ärsyttää. Niinpä herra Tiitiäinen nukkuu tällä hetkellä seinän takana eteisessä omaehtoisessa eriyttämistilassaan. :D Ei näy edes hännänpäätä tuolta kulman takaa.
Läppärin kaivaminen esille rauhoitti ja normalisoi Kolan mielestä selkeästi tilannetta. Pika nukkuu. Kola nukkuu. Noki nukkuu. :) 

Ei kommentteja: