tiistai 27. marraskuuta 2012

moi, oon röyhkeä!

Pika venyttelee soveliaisuuden rajoja ihan eri tavalla kuin Noki aikoinaan. Kola tuossa jo tänään kertaalleen niittasi kääpiön tatamiin, kun se sähläsi itsensä Kolan lelun päälle ihan ilman lupaa. Mutta ei haittaa! Nimittäin ihan hetkeä myöhemmin Pika jatkoi riehumistaan ja räyhäsi Nokille ottamatta lainkaan huomioon, että Kola katseli vieressä. Ei siis jäänyt traumoja pyöräytyksestä.

Nyt Kola nukkuu jaloissani. Ja mitä tekee Pika, pieni röyhkeä otus? Se tassuttelee niin lähelle Kolaa nukkumaan, että Kolan etäisyystutka ilmoittaa murinalla Pikan olevan liian lähellä. "Entäs sitten!" sanoo Pika ja käy ensin juuri niille jalansijoilleen nukkumaan ja siirtyy hetken kuluttua vielä lähemmäs. Noki ei vielä tänäkään päivänä nuku ikinä ikinä milloinkaan noin lähellä Kolaa - reilusti alle metrin päässä. On se otus, tuo Pika.

Nokikin näki Pikan tänään ihan uudessa valossa. Noki piti päivähepulihetkeä sohvalla(an). (Kolalla ei ole lupaa sohvalle, joten Noki on sohvan valtias.) Pika halusi halusi HALUSI päästä sohvalle röykyttämään hepuloivaa Nokia. Nokin eleet alkoivat vähitellen näyttää siltä, että se ehkä oikeastaan halusikin Pikan sohvalle reuhaamaan. Niinpä Pika lopulta kiipesi minun avustuksellani Nokin seuraksi. Ja niin siinä kävi, että pikku-ukko ja vielä-pienempi-ukko repivät lopulta yhteistä lelua! Noki kuskasi välillä lelua pois sohvalta ja palasi sitten heiluttelemaan aarrettaan Pikan edessä. Noki veti varovaisin ottein lelusta vastaan ja tajusi nopeasti, että Pikalla olevaan leluun saa koskea. Kolan leluihin kuin ei sisällä ole lupa koskea. Loppujen lopuksi perheen mustavalkoiset pötköttelivät ihan sovussa vierekkäin. :)

Pika-pieni-paskiainen käytti kuitenkin tilaisuutta röyhkeästi hyväkseen. Se nappasi jo rauhoittunutta Nokia hännästä ja oikein jyrsimällä jyrsi aarrettaan. Nokin silmät pullistelivat ja se näytti _erittäin_ hämmästyneeltä. "Anteeksi, hyvä sohvavieras, tuo sattuu!" Noki ei kuitenkaan ymmärtänyt/halunnut murista, joten se nuolla lupsutti Pikaa sen verran reippailla lipaisuilla, että Pika lopetti elävän ravinnon nauttimisen.

Ei kommentteja: