lauantai 30. kesäkuuta 2012

mökkeilyn jälkeen

Käytiin Kolan ja Nokin kanssa Haminassa Maijan mökillä. Paikalla puuhailivat Maijan, Annan ja Empun lisäksi Kola, Noki, Nero, Neva, Mökö ja Nemi. Pieneenkin mökkiin mahtuu yllättävän paljon piskejä, eikä Kolakaan hermostunut sisätiloissa. Ulkona hermo sitä vastoin kiristyi kaksi kertaa, kun Kola olisi halunnut vahtia omakseen valitsemaansa keppiä muilta koirilta. Ikävä emäntä sitten lopulta kielsi Kolalta kaikki keppipuuhat.

Mökkeilyn päätteeksi Anna pisti Neron etsimään metsästä kännykkäänsä, mistä palasi mieleen, että Kolahan hallitsee saman homman. En ollut muistanut koko puuhaa pitkiin aikoihin. Testattiin ensin minun kännykälläni. Hyvin toimi ja Kola merkkasi löytönsä vauhdikkaasti. Löytyipä metsästä sitten myös Annan piilotettu kännykkä. :)

Ja koska Kola ilmiselvästi pitää tuosta touhusta, tehtiin harjoituksia myös kotiuduttuamme. Kola on tähän mennessä etsinyt vain kännyköitä ja avaimia, joten uutena juttuna videolla etsitään kangasta. Ennen videoinnilla tapahtuvaa etsintää oltiin jo tehty muutama helppo toisto. Videolla etsittävän kangaspussukan heitin muutamia minuutteja ennen itse etsintää Kolan huomaamatta kauas kävelemästäni reitistä. Sen jälkeen kierrettiin laaja ympyrä ja palattiin "takakautta" 50-100 metrin päähän löydöstä. Käskystä Kola lähtee etsimään ja pysyy kiinni tehtävässä, joskin tarvitsee kerran vahvistuskäskyn. Hännän vispauksesta huomaa myös sen hetken, kun Kola saa ensimmäisen kerran vainun löydöstä. Ja erinomaisesti työmies merkkaa lopulta löytönsä. :) Taitava piski!


Ei kommentteja: