torstai 7. maaliskuuta 2013

pentu pentunen treenaa

Käytiin tänään siirtämässä rengastreeni oikeaan ympäristöön aksahallille. Jo pihassa huomasi, että pentu pentusella oli snadisti kierroksia moottorissa. Suostui sentään kakkaamaan ulos, kun tiesi, että sisälle ei ole asiaa ennen kuin tietyt asiat on hoidettu ulkona. Kun päästin hihnasta irti hallin pihassa, Pika loikki hallitsemattoman näköisesti nelitassusinkoiluna hallin ovelle pönöttämään. Ja kun oven sai raolleen, pentu pentunen pinkoi keskelle treenihallia ja karjui mennessään. :D Ilmeisesti laji on vienyt pentusen mukanaan jo nyt. ;)

Pistin renkaan tarjolle maahan ja Pika ryhtyi välittömästi tarjoamaan sen läpi menemistä. :) Fiksu otus, kuten sanottua. Varmasti monta kertaa fiksumpi kuin kenenkään muun pentu koskaan ikinä milloinkaan ja missään aiemmin.. ;) :D Renkaan lisäksi Pika yritti useampaan otteeseen ehdotella myös kameratelineenä toimineen siivekkeen kiertämistä palkan arvoiseksi tempuksi.

Harmi, että kamerasta loppui akku siinä kohtaa, kun rengastreenin jälkeen nostin renkaan sivuun ja virittelin lattialle speedbumpit ja siivekkeet. Oli nimittäin hykerryttävää katsella, miten Pika surffasi hallissa kuin Linnanmäellä. Se kipusi A:lle tekemään 2o2o:ta - ja tätä ei olla koskaan vielä edes testattu. Kunhan tosta noin vaan meni ja yleisti treenin siihenkin esteeseen.. Se juoksenteli siivekkeiden ympäri ja hakeutui speedbumpien yli. Tarjosi siis vähän sitä tätä ja tuota, että saisi lelun lentämään. Jesh! :) Ja huippua oli huomata myös se, että kun pentu pentunen pönötti A:n kontaktilla, se myös pysyi siinä, vaikka heitin lelun sen eteen palkaksi. Sinkoutui kontaktilta liikkeelle vasta käskyllä ja tekemisessä oli ihan erilaista rakettimoottoria, kun palkkana oli lentänyt lelu. :)

Todella palkitsevaa huomata, että Pika on jollain tasolla ainakin jo oppinut sen, että kannattaa tarjota ja yrittää ja kokeilla kaikenlaista. Kannattaa lähteä minun luotani myös poispäin. Tämä on palkitsevaa erityisesti siitä syystä, että maanantaina Vuokkosilla Pika oli aika vahvasti kädessä kiinni. Ehkä kyse maanantaina oli siitä, että Vuokkosilla ei olla päästy treenaamaan kuin kai kerran aiemmin, joten Pikalle ei heti auennut, että mistä tässä on kyse. Tai sitten se ei ole niin fiksu kuin antaa ymmärtää olevansa. (Mahdoton vaihtoehto. ;) ..tai sitten se on vasta kakara, jolle kaikki on vielä kovin uutta..

Videolla naurattaa erityisesti se hetki, kun Pika tarjoaa jotain tekemistä ja sen jälkeen juoksee renkaan taakse takaseinää tuijottamaan. "Tänne kun juoksi, niin siitä taisi tulla palkka!!"


Ei kommentteja: