maanantai 13. heinäkuuta 2015

Testing, testing.

En vaan pysty enkä kykene. Kävin rakentamassa kahden suoran putken hässäkän ajatuksella, että ehkä keppien layerointi ratkaisee jotain, tai ehkä vaan en lähettänyt Nokia tarpeeksi kaukaa takaakiertoon.

Tehtiin ensin Pikan kanssa niin, että jätin välistävedon kokonaan tekemättä, jotta pystyin lähettämään mahdollisimman kaukaa taakse. Pika tavoittaa minut toisen putken kohdalla - ja lukee rataa edessään. Ei se reagoi karjumiseen mitenkään. Enkä ihmettele. Sitä on tsempattu ja vahvistettu irtoamaan eteenpäin ja toistaiseksi haltuun tuleminen vaatii vielä paljon harjoitusta. Pikalle tuo kohta on siis mahdoton ihan jo puhtaasti tuosta syystä.

Nokin kanssa tein ensin ilman välistävetoa, ja tarpeeksi kaukaa lähetettynä ehdin kuin ehdinkin ohjaamaan kohdan ilman virhepisteitä. Sujuva se ei missään nimessä ollut, vaan näytti varmaankin hyvin pitkälti juuri samalta, miten esteet Varkauden kisoissakin suoritimme. Aivan kauhea vänkyrä valssi, jossa koira viedään rumille linjoille ja pakotetaan se pyörimään ohjaajan ympärillä täysin ilman informaatiota siitä, mihin rata jatkuu.

Välistävetojen kanssa ei ollut toivoakaan ehtiä. Välistävedot aiheuttavat sen, että en vain pääse irtoamaan takaakierrosta niin kaukaa kuin haluaisin. Noki kääntyy ennen takaakiertoa katsomaan minua, ja jos en huolellisesti lähetä sitä taakse, se ei taakse myöskään mene. Ohjaajan katsominen ennen takaakiertoa tuntuu ainakin itsestäni täysin loogiselta toiminnalta. Jos haluaa jäädä mahdollisimman kauas lähettämään takaakiertoon, jää väkisinkin koiran rinnalle, tai pahimmillaan koiran taakse. Tämän lisäksi edellinen ohjaus on välistäveto eli koira on haluttu kohti ohjaajaa. Ja kirsikkana kakun päällä edessä oleva hyppy olisi loogisempi suorittaa edestä. -> Niin hirmuisen monta syytä kääntyä vilkaisemaan ohjaajaa, että veikkaisin 99% koirista tekevän tuossa tilanteessa niin.

Mustavalkoisten etenemä hyppy-putki-putki -osuudella on 7,35m/s. Minun etenemäni on sen verran hidas, että kumpikin mustavalkoinen saavuttaa minut ensimmäisen putken aikana. Takaakierto pitäisi siis kyetä lähettämään mahdollisesti 2-3 metriä kauempaa, jotta voisin ehtiä ohjaamaan radan jatkon kunnolla - toisin sanoen takaakierto pitäisi lähettää välittömästi välistävedon jälkeen niin, että välistävedon jälkeen ottaisin vain 1-2 askelta ja Noki irtoaisi näillä askelilla taakse. Se on mahdotonta minulle ja Nokille.

Facessa kymppiesteen ohjaukseksi on ehdotettu vippausta, pakkovalssia, kauemman siivekkeen takaakiertoa, valssia, sylivekkiä.. Jotta voisin käyttää mitään edellä mainituista, minun pitäisi olla joitakin metrejä koiran edellä, kun koira ponnistaa hypylle 9. Edes kepit layeroimalla tehtävä on minulle toivoton. (Keppien layerointi lyhensi rakentamallani ratapätkällä ihmisen juoksemaa matkaa noin 1,5 metriä.)

Jään vilpittömän innostuneena ja mielenkiinnolla odottamaan, josko jossain joku suorittaisi tuon pätkän sujuvasti ja videoisi suorituksensa, sillä ratapätkän uudelleenrakennuksen perusteella vakuutuin vain siitä, että rata on minulle ja koirilleni mahdoton sujuvasti suoritettavaksi.

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Mä odotan myös, kuka tämän ratkaisee ja millä tavalla, onnistuuko tekemään pätkän sujuvasti vai tuleeko tönkköagilitya. Ja tarvitseeko juosta Usain Boltin vauhtia. ;)

Tiina kirjoitti...

Ei ole näkynyt videoituja, sujuvia suorituksia? ;)
Malttia ja onnea jalan kuntoutukseen!